Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Contentredacteur

Utrecht
32-40 uur

Iedereen ziet dat de wereld beter kan. Dat er dingen anders moeten, slimmer. Zie jij dat ook? Wil je daar je talent voor inzetten? Mooi! Want dan kun je met ons team van gedreven Greenberry collega’s aan de slag. Bij Greenberry ontwikkelen we digitale producten voor maatschappelijke impact.

Wij zijn op zoek naar een contentredacteur met een scherp oog voor taal en liefde voor verhalen.

Greenberry is een strategisch digitaal design bureau voor verbeteraars. Zo werken we met klimaatverbeteraars, waarmee we werken aan een dashboard voor klimaatbeleid. Gezondheidsverbeteraars, waarvoor we nieuwe proposities ontwikkelen. En jeugdzorgverbeteraars, waarmee we samen werken via Design Thinking aan een eerlijke start voor kinderen in Utrecht. Met digitaal design helpen we organisaties en merken om hun maatschappelijke rol te pakken. 

Welke rol speel jij in het werk van ons bureau?
Zonder content geen levend platform, zonder UX-copy geen user flow. Bij alles wat we maken – websites, apps, communicatiemiddelen, artikelen – speelt taal een grote rol. Het zorgt ervoor dat mensen kunnen genieten van een soepele, rijke user experience, dat een boodschap tot leven komt en dat klanten iets kunnen leren van een organisatie. En van schrijvers tot schrijvers: het is natuurlijk dé meest onmisbare discipline. Met een goede redacteur komen onze producten tot leven.

Wie ben jij?

Als contentredacteur werk je samen met het Greenberry team en onze klanten en partners aan het ontwikkelen van websites en apps, met oog voor detail én het grotere plaatje. Samenwerken met developers, copywriters en digital designers is voor jou vanzelfsprekend. Je bent een expert in UX writing, maar ook het schrijven van redactionele content is waar jij warm voor loopt. 

 • Je hebt ervaring met het schrijven en produceren van content en copy voor websites, apps en campagnes en wil vol trots je portfolio met ons delen.
 • Je hebt een grote liefde voor redactiewerk: je wordt enthousiast van journalistieke uitdagingen en pittige interviews en zet je tanden graag in een flinke redigeerklus.
 • Je hebt gevoel voor UX-copy en weet met een behulpzame en serieuze toon of juist speelse knipoog, je gebruikers door een digitale ervaring heen te leiden.
 • Je weet klanten en teams te inspireren en te overtuigen;
 • Je beschikt over een hbo/wo-werk- en denkniveau;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands;
 • Je hebt tussen de 3 en 5 jaar werkervaring opgedaan als copywriter of contentredacteur;
 • Je ziet taal als jouw ambacht en bewaakt de discipline: je bent dé taalpolitie van ons bureau!

 

Wat ga je doen?

We heten je welkom in ons multidisciplinaire team van strategen, creatieven, visual designers en user experience designers, developers en projectmanagers. Zowel bij Greenberry op kantoor als op locatie bij onze klanten & partners. Een klein voorproefje van de uitdagingen die op je wachten:

 • Je vertaalt strategie naar contentformats en redactionele copy (content) en functionele copy (UX-writing);
 • Je voelt je op je gemak bij het samenwerken met onze opdrachtgevers;
 • Je presenteert je werk direct aan klanten en maakt onderdeel uit van of begeleidt redactionele meetings en content sprints;
 • Je draagt bij aan de strategie van platformen, apps en contentplannen, doordat je weet wat er nodig is om je doelgroep of gebruikers mee te nemen;
 • Je draagt je visie op content en copy graag en duidelijk uit en weet je enthousiasme en aanpak over te brengen in de harten en hoofden van klanten én de rest van het team;
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor het uitdragen en waarborgen van het concept in de uitwerkingsfase;

 

✨ En dit bieden wij

 • 25 dagen betaald verlof;
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2800 en 3600 euro bruto op basis van 40-urige werkweek en afhankelijk van werkervaring;
 • We bieden een beschikbare (staffel 2) premieregeling op basis van een 60/40 spaarpremie pensioen;
 • Werken aan toonaangevende projecten die de wereld een beetje beter maken, met opdrachtgevers die hier graag een bijdrage aan leveren;
 • Een divers team waarin ieder op zijn eigen manier creatief is, met ervaren conceptontwikkelaars, user experience designers, visual designers en developers;
 • Je bent elke dag welkom op kantoor. Maar je kunt ook een deel van je werkweek thuiswerken; 
 • Een gezond gedekte lunchtafel met o.a. verse eitjes, een ruime keuze in broodbeleg, halal en ook vega(n) lekkers, potjes tafelvoetbal waar je ALLES gaat geven en uitjes waar we het over tien jaar nog over hebben.

We ontvangen graag je portfolio met relevante voorbeelden van je werk en je CV. Een korte schrijfopdracht is onderdeel van het sollicitatieproces. 

 

Altijd op zoek naar nieuw perspectief

We gaan altijd op zoek naar de kandidaat die het meest van toegevoegde waarde is binnen Greenberry. Elke vacature is een kans om meer diverse, nieuwe perspectieven toe te voegen aan ons team. We moedigen kandidaten met alle achtergronden, leeftijden, geaardheden, en met lichamelijke of mentale beperking aan om te solliciteren.

Privacy

We garanderen jou dat we je sollicitatie vertrouwelijk behandelen. En dat jouw persoonlijke gegevens veilig worden verwerkt en opgeslagen. Door te solliciteren bij Greenberry ga je automatisch akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Details

Plaatsingsdatum
08 jun 2022
Salaris range
2800 - 3600
Plaats
Utrecht
Dienstverband
Baan
Aantal uren
32-40 uur