Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Content marketeer (traineeship)

Helmond
160 uur
Ben je net afgestudeerd? En helemaal gek op storytelling, social media en het maken van pakkende content? Dan hebben wij een mooie kans voor jou. Je wordt in een aantal maanden opgeleid door onze specialisten en omgetoverd tot een ware content marketeer. Ben je geïnteresseerd? Dan raden we je aan deze vacature te lezen. Reageren kan t/m vrijdag 13 oktober 2023.

De voordelen

 • Veel doorgroeimogelijkheden en een leerbudget.
 • Een jong, creatief, behulpzaam en heel gezellig team dat barst van de kennis.
 • Maandelijkse borrels en uitjes en wij trakteren dagelijks op lunch!
 • Dit is dé manier om alle kneepjes van het vak te leren als je nog geen werkervaring hebt.

Contentwonder | 100%

Ben jij geboren met een toetsenbord in je hand? Dol op het schrijven van sterke verhalen en niet weg te slaan van social kanalen? En wil je daar ook graag je beroep van maken?

Je gaat leren om content opdrachten uit te voeren voor klanten uit zeer uiteenlopende branches. Van een vacaturetekst voor een groot museum, tot een SEO tekst voor een webshop en van een nieuwsbrief voor een autobedrijf tot een advertentie voor een muziekschool. Naast teksten schrijven zul je ook meer leren over social media. SEO, adverteren op social media en copywriting: je leert het on the job.

Deze taken vind je op jouw to do list

 • SEO- en webteksten schrijven
 • Nieuwsbrieven schrijven, opmaken en versturen.
 • Social kanalen voorzien van creatieve content.
 • Contentkalender actueel houden en aanvullen.
 • Adverteren op social media.

Wat bieden wij?

 • Een ontzettend leerzaam traineeship voor 36 – 40 uur per week, voor de periode van een half jaar.
 • Een traineeshipsalaris van €2035 per maand en een reisvergoeding.
 • Veel verschillende mogelijkheden tot leren: tweewekelijkse coachingsgesprekken met jouw leidinggevende, privélessen van de senior online marketeer, lunches met presentaties over nieuwe trends: noem maar op.
 • Tijdens je traineeship ga je belangrijke certificaten halen, die je ook de rest van je carrière kan gebruiken. Onder andere Google Analytics Individual Qualification, SEMrush SEO Fundamentals Exam, SEMrush Competitive Analysis and Keyword Research Test, SEMrush Content Marketing Toolkit Exam en Facebook Certified Digital Marketing Associate.
 • De mogelijkheid om in het online werkgebied brede kennis op te doen, voor lokale, regionale en internationale klanten, zowel profit als non-profit.
 • We vinden het als jong bedrijf belangrijk om talent de kans te geven om te groeien. Daarom hebben we een open cultuur waarbij collega’s graag met je meedenken en je graag helpen om je competenties verder te ontwikkelen. Dankzij het traineeship kun je versneld het vak leren. Liever rustig aan? Denk dan eens aan een Startersbeurs zodat je op jouw tempo kunt groeien richting een declarabele functie.
 • We vinden het als jong bedrijf belangrijk om talent de kans te geven om te groeien. Daarom hebben we een open cultuur waarbij collega’s graag met je meedenken en je graag helpen om je competenties verder te ontwikkelen. Dankzij het traineeship kun je versneld het vak leren. Liever rustig aan? Denk dan eens aan een Startersbeurs zodat je op jouw tempo kunt groeien richting een declarabele functie.
 • Een klein en informeel team met supertoffe collega’s en een fijne werklocatie in ’t Patronaat in Helmond.
 • Je krijgt uiteraard een gepersonaliseerde muismat!

Wat breng je mee?

 • Een (kakelvers) HBO-diploma communicatie, journalistiek, marketing, CMD, eventmanagement of commerciële economie. Het is handig als je les hebt gehad in online marketing, maar dat is geen eis.
 • Het zou leuk zijn als je al iets weet over SEO en social media. Maar je wil in ieder geval graag meer leren over online communicatie.
 • Taal is zeg maar echt jouw ding. Je houdt van teksten schrijven en bent talig (perfect Nederlands) aangelegd. Eventuele spelfouten in deze vacature heb jij allang gevonden.
 • Jij leert graag zelfstandig en spot zelf kansen om je eigen CV te verrijken. Je bent bereid om veel te leren over online marketing, met name over de SEO, SEA en Analytics kant van het vak.
 • Je bent secuur en denkt graag mee hoe dingen verbeterd kunnen worden, maar je vindt het ook fijn om lekker praktisch aan de slag te gaan.
 • Je woont in de omgeving Helmond/Eindhoven.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

9.00 uur
Je komt aan bij het prachtige Patronaat, waar ons kantoor op de eerste verdieping is en waar de gezellige inrichten en onze huisstijl van de muren afspat. Hier voelt iedereen zich meteen welkom. En vanaf nu is het jouw werkplek

9.15 – 11.00 uur
Na een gezellig gesprek met je collega’s over het weekend ga je aan de slag. Vorige week heeft de SEO-expert een strategie uitgewerkt voor een klant en daar mogen de komende maand dertig teksten voor geschreven worden. Dus die input ga je alvast verzamelen en het werk inplannen in je agenda. Vervolgens vraagt een andere collega nog even of je zijn tekst op spelling wil controleren, want dat is jou wel toevertrouwd.

12.30 – 13.00 uur
Tegen de lunch schuif je met collega’s aan bij de gezellig gedekte tafel. De ene week staat er soep op het menu en de andere week eten we een verse salade. Je bent weer helemaal opgeladen om vanmiddag te brainstormen over de contentkalender van een nieuwe klant.

13.00 – 17.30
Geen dag is hetzelfde. Op maandag word je platgebeld en hebben klanten allerlei ideeën voor teksten en social media berichtjes. Op donderdag werk je geconcentreerd de hele dag aan de teksten voor een nieuwe website. In de middag geef je nog een workshop aan een klant die aan de slag wil gaan met social media. Je bedenkt toffe content ideeën en stelt na afloop een contentkalender op.

17.30 uur
En dan zit je werkdag er alweer op. Tijd om naar huis te gaan. Bijna jammer.

Over Afdeling Online

Afdeling Online is een online marketingbureau met een team van meer dan 30 collega’s. Wij maken onze opdrachtgevers sterk in digitale marketing. We doen dat op drie manieren: we nemen werk uit handen, we leveren de juiste digitale marketeers voor de teams van onze opdrachtgevers en we coachen en leiden op. Onze specialisten zorgen ervoor dat digitale marketing dé motor wordt om ambities te realiseren. Ons klantportfolio is heel divers, zo hebben wij lokale, regionale maar ook internationale klanten. Wij werken ook veel voor de culturele sector.

Details

Plaatsingsdatum
26 sep 2023
Salaris range
2035 -
Plaats
Helmond
Dienstverband
Baan
Aantal uren
160 uur