Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Backend Developer

Utrecht
40 uur

Noem ons een digitaal bureau, een reclamebureau, een design en innovatiebureau of een technologisch bureau. Want eigenlijk zijn we het allemaal. Wat we maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. nnWe combineren strategie, creativiteit en technologie om de meest uiteenlopende vraagstukken te beantwoorden. Want wij zijn er niet om alleen een middel te maken, maar een passende oplossing te bieden.nnWe willen mensen iets laten voelen, ze aanzetten tot actie. Dat kan alleen als je de boodschap op de juiste manier brengt en mensen raakt in het hoofd, maar vooral in het hart. Het resultaat is intensieve interactie dat mensen en merken een beetje verliefd op elkaar laat worden. nnTommy blijft ontdekkennWat ons drijft, is de behoefte om de wereld te begrijpen. Dat noemen we ontdekkingsdrift. Niet alleen de behoefte om kennis te hebben van ontwikkelingen, maar ook om te begrijpen hoe die toe te passen. Daar staat onze Tommy voor. Op zijn tenen reikt hij naar iets waar hij nét niet bij kan - want het onbekende heeft een magische aantrekkingskracht.nnOns werk is erkend met nominaties en prijzen bij SpinAwards, Dutch Interactive Awards, SJP, Grand Prix Content Marketing, Eurobest, Lovie Awards, Epica, Pixel Awards, ADCN en Werf&. nnWe werken voor opdrachtgevers als: KLM, Rodenbach, Bavaria, VodafoneZiggo, Jumbo, bol.com, Lightyear, ICM, NN Group, Rabobank, Adyen, Mollie, Movir, Alliander, Spoorwegmuseum, Nijntje Museum, Centraal Museum, SAN Accent, FrieslandCampina, Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en het Nederlands Veteraneninstituut.

Gezocht: backend-held om samen met creative developers en (UX) designers oplossingen van Kaliber te maken.

In het kort

 1. Wie: Slimme puzzelaar die code gebruikt als gereedschap.
 2. Wat: Technisch robuuste en praktisch veilige applicaties op maat maken.
 3. Waar: Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Met ~50 mensen werken we in ons Utrechtse clubhuis, met uitzicht op de molen, de Vecht en ons stadsie.
 4. Waarom: Omdat je houdt van digitale vraagstukken, slimme oplossingen, leuke collega’s en opdrachtgevers op een creatieve werkplek.

Dit ga je doen

Als backend developer van Kaliber til je onze projecten naar een hoger niveau. De eindjes aan elkaar knopen? In de code doe jij dat maar al te graag. Je vertaalt bedrijfsprocessen van onze opdrachtgevers naar functionele en leesbare code. En met deze code zorg je er niet alleen voor dat onze interactieve oplossingen werken, maar dat ze ook nog eens kneitergoed in elkaar zitten. De meest ingewikkelde systemen weet jij te koppelen. Dankzij jouw solide backend-werk vloeit informatie soepel tussen alle systemen. Zowel collega’s als opdrachtgevers slapen beter als ze weten dat jij je ontfermt over de complexe materie.

Ook help je front-end collega’s applicaties te (her)structureren en formulieren te maken. Build tools zoals @kaliber/build vind je interessant en je draagt graag je steentje bij aan de doorontwikkeling ervan.

Dit vragen wij van jou

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als programmeur.
 • Je houdt van puzzelen en voor jou geldt: hoe complexer, hoe leuker.
 • Je hebt ervaring met Node.js, Firebase Realtime database lijkt je interessant en je hebt interesse in allerlei andere programmeertalen en -technieken.
 • Je rust niet voordat dingen functioneren zoals ze moeten, of nog beter.
 • Code moet volgens jou leesbaar, onderhoudbaar en veilig zijn.
 • Jij maakt complexe taal begrijpelijk voor mensen die geen technische achtergrond hebben.
 • Je schrijft liever een scriptje dan dat je handmatig herhalende werkzaamheden uitvoert.
 • Je denkt graag mee over de toekomst van de diensten van Kaliber.
 • Tot slot vinden we het helemaal mooi als je al eerder aan bureauzijde hebt gewerkt.

Dit krijg je hiervoor terug

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek ‘De Lubro’. Daar werk je samen met ~50 collega’s aan mooi projecten voor opdrachtgevers als bol.com, Jumbo, KLM, Lightyear, Rabobank, het Spoorwegmuseum en nog veel meer. We bieden een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve buddha, een skateramp en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk waardoor er veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje.

Dit is Kaliber

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Het logo van Kaliber? Dat is Tommy. Iedereen van Kaliber heeft een Tommy in zich. Hij is gretig naar het onbekende en staat op zijn tenen om erbij te komen. Deze drang om de wereld te ontdekken bindt ons. En als jij dit ook hebt, dan pas jij bij ons!

Werk van Kaliber

Voor ons is waarde creëren voor de opdrachtgevers het allerbelangrijkst. Alles draait om het oplossen van de vraagstukken die ze bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste. Het is het werk zelf dat telt.

Bijvoorbeeld werk dat de notaris trots laat zijn op het vak door juist niet de juridische, maar de andere kanten en momenten van het vak te laten zien. Daarnaast werken we op dit moment hard aan mooie vraagstukken voor mooie merken zoals:

 • Tech-talent aantrekken voor KLM;
 • Lightyear helpen om hun missie waar te maken;
 • Movir dé partner van zelfstandig Nederland maken.

Mocht je je afvragen wat als die experimenten van de ‘Inventors gedachte’ nou oplevert:

 • Een WC waarmee we hard gaan op TikTok…
 • De bitterbel waarmee je met één druk op de knop bitterballen bestelt…
 • Een breinkraker voor een museum…

De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan, reageer met een korte motivatie en CV. Als we enthousiast zijn geworden dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en krijg jij de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Jij en wij nog steeds enthousiast? Dan plannen we een code sessie in en gaan we bij een tweede gesprek echt de diepte in.

Super als je solliciteert!

 

 

Details

Plaatsingsdatum
06 okt 2022
Salaris range
-
Plaats
Utrecht
Dienstverband
Baan
Aantal uren
40 uur