Afstudeerstage ICT
32-40 uur
Ben jij op zoek naar een gezellig, open en een tikkeltje eigenwijs stagebedrijf? Waar wij koffie voor jou halen en je wordt meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden? Kom dan stage lopen bij De Nieuwe Zaak.

Wij vinden samenwerken belangrijk. Met een unieke mix van mensen om je heen kom je tot

nieuwe inzichten, wij leren je nieuwe dingen, geven je feedback om te groeien en helpen je verder als je vastloopt. Je loopt stage in een snel veranderende omgeving waar je heel veel kunt leren over technologie, samenwerken en het bedrijfsleven. We zijn gek op self starters, maar als je er even niet uitkomt helpen we je graag. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!

De Nieuwe Zaak heeft zich sinds 2005 ontwikkeld tot een van de meest gerenommeerde en succesvolle digital commerce bureaus in Nederland. De Nieuwe Zaak is een full service digital commerce bureau. Dat betekent dat we meer dan 10 verschillende disciplines in huis hebben. Waarschijnlijk ben jij een student die de opleiding SE, BIM of IDS volgt, en passen je ontwikkeldoelen goed bij De Nieuwe Zaak. We hebben al een aantal opdrachten geformuleerd, of heb je zelf ideeën? Daarover kunnen we altijd het gesprek aangaan! Volg je een andere opleiding en heb je ook interesse in een IT stage bij De Nieuwe Zaak, solliciteer gerust, we vinden het leuk om met je kennis te maken.

De opdrachten

1. Van 0 naar 100 binnen 10 seconden(SE of ID&S)

Als De Nieuwe Zaak zijn wij continu bezig om onze dienstverlening te verbeteren en te optimaliseren zodat deze nog beter aansluit op de vragen van onze klanten.

In sommige gevallen is een zeer snelle time-to-market van cruciaal belang voor onze opdrachtgevers. Dit mag echter niet (of bewust geaccepteerd) ten koste gaan van de flexibiliteit, features en kwaliteit van de oplossing. De opdracht zal bestaan uit het technisch uitdenken van mogelijke oplossingen om in een zeer kort tijdsbestek een nieuwe webshop te kunnen lanceren. De nadruk van zo’n proces ligt op het zeer efficiënt uitrollen van de technische infrastructuur en configureren en inrichten van de webshop. Binnen deze opdracht is het belangrijk om de (technische) randvoorwaarden en het proces uit te denken om deze vraag te kunnen faciliteren. Gebruikte technieken: AWS, Kubernetes, Bamboo, Git, Bitbucket.

Aan jou om je technische keuzes met het team te bespreken en te verantwoorden bijvoorbeeld middels een proof of concept. Je dient hierbij zelf met de verschillende stakeholders te onderzoeken hoe het technische landschap eruit moet komen te zien en hoe deze zal werken. Hierbij het je niet alleen met software engineers te maken, maar ook met onze designers, business analisten, projectmanagers en klanten.

2. Enable feature driven development (SE opdracht)

Als De Nieuwe Zaak ontwikkelen wij in opdracht van onze klanten continu nieuwe functionaliteiten. Dit doen we binnen de verschillende commerce platformen en ook in verschillende teams. Welke features er ontwikkeld zijn en waar ze gebruikt worden is dan niet altijd even duidelijk.

Concreter: is er voor het Intershop platform al een “store locator” gebouwd en welke klanten maken hier gebruik van? En binnen BigCommerce en Optimizely dan?

Om deze feature development beheersbaar en voor de lange termijn onderhoudbaar te houden willen we meer controle en inzicht hebben in de verschillende features en waar ze gebruikt worden. Om dit te faciliteren willen we onderzoeken of het mogelijk is om een beheerapplicatie te ontwikkelen waarmee de reeds ontwikkelde features onderhouden kunnen worden. Een belangrijk vraagstuk is om uit te denken op welke manier en met welke tooling & technologieën dit vraagstuk het beste opgelost kan worden. Er wordt gewerkt met Jira en Confluence voor project specificatie (epics en user stories) gekoppeld aan Bitbucket voor de source-code. Uitgezocht moet worden of 1 van deze tooling gebruikt kan worden voor de feature beheerapplicatie en welke delen nog gerealiseerd moeten worden in b.v. .NET, React en andere technologieën.

3. Generiek microservice voor ESP koppelingen (SE Opdracht)

Bij De Nieuwe Zaak werken we verschillende commerce platformen zoals Intershop, Optimizely en BigCommerce. Ook werken we met verschillende ESP’s (E-mail Service Providers) bijvoorbeeld Maileon en Canopy Deploy. Deze platformen werken op basis van integraties samen.

Op dit moment is er geen standaard voor het integreren van de e-commerce en email platformen waardoor er per klant maatwerk ontstaat. DIt is zowel technisch als voor de klant ongewenst. Technisch omdat we dan eigenlijk steeds dezelfde oplossing opnieuw bouwen en voor de klant omdat hij niet makkelijk kan wisselen van platform.

We willen het voor onze klanten makkelijker te maken om te koppelen met deze pakketten en eventueel ook te wisselen tussen platformen. Daarom willen we onderzoeken of het mogelijk is om een generieke microservice te ontwikkelen die dit standaardiseert. Voor zowel het commerce platform als de ESP moet het niet uitmaken wat er aan de andere kant draait, de belangrijke logica zit in de microservice en deze kan met ze allemaal integreren over API’s of andere wijzen van integreren.

Onderdeel van de opdracht is onderzoeken op welke manier de microservice het beste opgezet kan worden en met welke technieken; bijvoorbeeld een .NET applicatie in een Docker container die wordt gehost in een kubernetes cluster, of heb je wellicht zelf een andere oplossing voor ogen? Aan jou om je technische keuzes met het team te bespreken en te verantwoorden bijvoorbeeld middels een proof of concept. Je dient hierbij zelf met de verschillende stakeholders te onderzoeken wat er in de microservice moet komen te zitten en hoe deze zal werken. Hierbij het je niet alleen met software engineers te maken, maar ook met onze e-mail marketeers, business analisten, projectmanagers en klanten.

Wat we van jou verwachten

  • Je volgt een HBO opleiding in bijvoorbeeld de richting SE, ID&S of BIM
  • Je hebt zin om je te ontwikkelen in jouw vakgebied met betrekking tot digital commerce of IT
  • Je beschikt over een proactieve houding

Wat we jou te bieden hebben

Bij De Nieuwe Zaak vind je 80 gedreven collega’s die met passie en enthousiasme aan hoogwaardige en innovatieve e-commerce projecten werken. Als stagiair maak jij deel uit van onze multidisciplinaire teams. Eigenlijk heb je niet het gevoel dat je stage loopt. Je bent gewoon één van ons, voor een bepaalde periode. Dat betekent dat er geregeld leuke activiteiten zijn, en dat we op vrijdagmiddag met z’n allen een biertje pakken.

Over De Nieuwe Zaak

De Nieuwe Zaak is een toonaangevend full service e-commerce bureau. Dankzij onze jarenlange ervaring bij gerenommeerde webwinkels weten we wat er nodig is om een succesvolle webwinkel te runnen. We leveren toegevoegde waarde én duurzaam rendement op de e-commerce activiteiten van onze opdrachtgevers. Vanaf onze beginjaren hebben al vele toonaangevende organisaties voor De Nieuwe Zaak gekozen, waaronder

Tuinland, Kruitbosch, Goossens Wonen & Slapen, Mepal, Raven en Wildkamp.

Corona

Hoewel we het liefst fysiek met elkaar samenwerken, staat veiligheid voorop tijdens deze Corona tijd. Daarom biedt De Nieuwe Zaak haar werknemers de mogelijkheid om thuis te werken.

We begrijpen ook heel goed, dat je nieuwsgierig bent naar hoe jouw toekomstige stageplek eruit gaat zien en hoe de sfeer is bij De Nieuwe Zaak. Daarom is de kennismaking bij ons op kantoor in Zwolle. Hoewel er dan minder collega’s zijn, krijg je toch een beetje een indruk hoe leuk het hier is 😉

Word je aangenomen? Dan kan je in overleg met je stagebegeleider kijken naar het aantal dagen dat je op kantoor kan komen. Daarnaast vragen we om in het begin een aantal dagen op kantoor te komen, zodat je gelijk een goede start bij ons hebt.

Wil je graag eerst meer weten? Dan kun je terecht bij onze recruiter Emma den Hertog via 06 – 47 300 243 of emma.den.hertog@denieuwezaak.nl

Details

Plaatsingsdatum
05 jul 2021
Salaris range
-
Dienstverband
Stage
Aantal uren
32-40 uur