Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Account Executive

Apeldoorn
40 uur

Hunters, die hebben we nodig. Account Executives die hoog in hun energie zitten en kansen ruiken voordat de prospect het zelf in de gaten heeft. En ze moeiteloos weten te verzilveren. Want de gretige specialisten van Bright kunnen nooit genoeg werk hebben.

Wat je gaat doen als Account Executive – New Business

Een groot gedeelte van je werk bestaat uit het ‘aanraken’ van contacten en het warm houden van prospects. Daarbij ga je niet zitten wachten tot de leads naar je toekomen, maar zorg je zelf dat ze enthousiast worden. Je blijft in gesprek en laat je gezicht zien, live of via een scherm. Dus niet mailen en kijken wat er gebeurt; de beller is sneller.

Het is een illusie om te denken dat je een lead na één telefoontje binnen kunt halen. Het zijn er eerder vijf. Maar toch lukt het je, want je weet wat iemand nodig heeft om te converteren. Moet je een webinar sturen, een demo geven of gewoon een kop koffie gaan drinken? Gelukkig voel jij dat goed aan en doe je wat er moet gebeuren.

Als je even niemand te bellen hebt, ga je op zoek. In onze uitgebreide HubSpot-database vind je altijd iemand die op je zit te wachten, ook al weet hij of zij dat zelf niet. Ook LinkedIn kun je nog uitspelen. En een verbinder als jij weet altijd nog een nieuw lijntje te vinden.

Wat maakt jou de Account Executive – New Business die we zoeken?

Je hebt een hbo-diploma richting bijvoorbeeld Commerciële Economie, Communicatie, (Online) Marketing, Bedrijfskunde of een andere relevante opleiding.

Je bent een bijtertje en een vasthoudertje. ‘Proactief’ is zo’n modewoord, maar we zijn wel echt op zoek naar iemand die geen sturing nodig heeft. Je bent doelgericht, gestructureerd en krijgt een kick van winnen.

Je bent niet zozeer gek op je eigen stem, maar wel op die van de klant. Dat betekent dat je hem of haar laat praten en luistert naar wat wij toe kunnen voegen. Niet proberen onze diensten te slijten, maar kijken hoe wij relevant kunnen helpen.

Je snapt dus goed wat we doen. Je hoeft niet af te studeren op HubSpot, maar je weet wel wat de meerwaarde is voor een klant. Onze propositie weet je duidelijk over het voetlicht te krijgen en relevant toe te spitsen op de klant. Met andere woorden, je kunt een goede presentatie geven op locatie (ook in het Engels) en zoekt naar de beste match om de deal binnen te halen.

We hebben mensen nodig die weten hoe het spel in elkaar steekt. Een echte verkoper haal je er op het schoolplein al uit. We gaan je dus niet uitleggen hoe je Bright het beste aan de man of vrouw moet brengen. Dat betekent overigens niet dat je al een gigantisch track record moet hebben. Ambitie, DNA en talent zijn minstens zo belangrijk.

*Onderzoek toont aan dat mannelijke kandidaten zich zelfverzekerd genoeg voelen om te solliciteren wanneer ze aan ongeveer 60% van de vereisten voldoen, maar vrouwelijke kandidaten alleen solliciteren als ze elk vakje aanvinken. Dus als jouw naam op deze rol staat geschreven, maar je niet zeker bent van de criteria, horen we toch graag van je.

Details

Plaatsingsdatum
20 feb 2023
Salaris range
-
Plaats
Apeldoorn
Dienstverband
Baan
Aantal uren
40 uur