Goede digitale dienstverlening van de overheid

Als digitale bureaus is het onze ambitie om de wereld om ons heen steeds een beetje slimmer te maken. Daarom dragen we graag actief bij aan een laagdrempelig internet en laagdrempelige digitale diensten voor elke Nederlander.

Onze samenleving digitaliseert in rap tempo. Van duizenden fysieke gemeentehuizen, instanties en loketten wordt de overheid langzaam maar zeker één digitaal loket, op maat voor elke burger. Hoe beter dat digitale loket, hoe beter de overheid werkt. En hoe beter de relatie tussen de burger en de overheid wordt. Nederland heeft een sterke reputatie als digitale voorloper. Als we voorop willen blijven lopen, moeten we daar samen in investeren. 

Elke Nederlander centraal 

Deze nieuwe digitale werkelijkheid geeft ons de kans om niet langer processen centraal te zetten en elke Nederlander op een voetstuk te zetten. Want iedereen verdient eenvoudige, gebruiksvriendelijke digitale oplossingen die hem of haar zelfredzaam maken. Als digitale bureaus zijn we daar al meer dan dertig jaar in getraind. Dankzij onze intensieve ervaring met bedrijven en consumenten weten we wat werkt – en wat niet. Zo ontwikkelen we realistische oplossingen, die bewezen succesvol zijn. Daarom dragen wij graag ons steentje bij, als vertegenwoordiger van elke burger. Ook van die Nederlanders voor wie ontwikkelingen te snel gaan, of die een visuele of andere beperking hebben. 

Stap voor stap verslimmen 

Hoe verbeter je de digitale overheid het slimst? Door niet te denken in grote projecten of systemen, maar in heel concrete oplossingen die we stap voor stap aanpakken door in kleine stukken op te delen. Als we stap voor stap verbeteringen doorvoeren die de burger steeds centraler stellen, verbeteren we de digitale overheid met elk project een stukje verder. Met nieuwe functionaliteiten, nog handigere formulieren, of een slimme koppeling. Al deze stappen en stapjes zorgen voor vooruitgang waarmee miljoenen Nederlanders elke dag hun voordeel doen. En waarvan we elke dag kunnen leren. 

Stichting Digitaal Burgerschap Nederland 

Dutch Digital Agencies is initiatiefnemer van Stichting Digitaal Burgerschap Nederland. Met deze stichting brengen we publieke en private partijen bij elkaar die betrokken zijn bij digitale dienstverlenening: van ontwikkelaars van websites en apps tot organisaties die de belangen van burgers behartigen. Zo delen we kennis en ontwikkelen we inzichten die bijdragen aan een betere digitale overheid, waarin élke digitale burger meetelt – en meekomt. En werken we samen aan een sociaal digitale standaard. 

Elk jaar organiseert Stichting Digitaal Burgerschap Nederland een aantal Diner Pensants en gastcolleges. Bekijk wat we binnenkort organiseren in de agenda.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.