Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Webinar toegankelijke UX / inclusive design

Online
07/06/2022

Nederland telt twee miljoen mensen met een beperking. Lang niet alle websites en apps zijn voor hen toegankelijk. Voor overheidsinstanties is digitale toegankelijkheid al een verplichting, maar bedrijven hebben nog tot 2025 de tijd om aan Europese richtlijnen voldoen. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je online diensten voor iedereen bruikbaar en begrijpelijk zijn?

Op dinsdag 7 juni 13.00 – 14.00 organiseren stichting Accessibility en DDA samen de webinar Toegankelijke UX/ Inclusive design.

Tevens zal DDA-lid GRRR met de case van het Stedelijk Museum laten zien hoe toegankelijkheid goed samen gaat met bold design.

Inclusive design: hoe bereik je dat?
Hoe zorg je ervoor dat iedereen gebruik kan maken van websites en apps? Dus ook mensen met bijvoorbeeld een visuele of motorische beperking? De sleutel hiervoor ligt bij inclusive design: ontwerpen voor iedereen. Hoe bereik je dat? Natuurlijk door rekening te houden met toegankelijkheidsnormen. Maar ook door gebruikers (met beperkingen) te betrekken bij het ontwerpproces. Stichting Accessiblity voert regelmatig gebruikersonderzoek uit op websites of apps, waaraan gebruikers met beperkingen deelnemen.
In dit webinar vertellen we wat je kunt doen om te komen tot een inclusief ontwerp; het testen van het ontwerp door het uitvoeren van gebruikersonderzoek met mensen met beperkingen, we laten zien hoe je een gebruikersonderzoek inricht, wie je daarbij betrekt en op welk moment in het ontwikkelproces. Ook laten we aan de hand van een praktijkcase zien wat het oplevert.

Doelgroep

Deze webinar is bedoeld voor iedereen die bij het ontwerpproces betrokken is, zoals designers en researchers.

Wil je bij deze webinar zijn?

Geef je op via info@dutchdigitalagencies.com. Of vul het formulier hieronder in.


Deze sessie is alleen voor leden van DDA.

Details

Datum
07/06/2022
Tijd
13.00
Duur
1
Inschrijven