Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Webinar Digitale toegankelijkheid verankerd in de organisatie

Online
10/03/2022

Stichting Accessibility en Dutch Digital Agencies (DDA) organiseren samen een webinar voor DDA-leden en hun klanten.

Digitale toegankelijkheid is belangrijk, én verplicht voor alle overheidsinstanties. In 2025 worden de Europese richtlijnen op het gebied van digitale toegankelijkheid ook verplicht voor commerciële organisaties. Die tijd zullen veel organisaties en hun digitale bureaus hard nodig hebben om zich te verdiepen in de standaard.

Toegankelijkheid in alle fasen van de productlifecycle

Als organisatie of bedrijf wil je zoveel mogelijk klanten bereiken. En je wilt er zijn voor al je klanten. Dus je maakt werk van de digitale toegankelijkheid van je producten. Zodat ook mensen met een beperking daar gebruik van kunnen maken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie dat structureel voor elkaar krijgt? Dat je rekening houdt met toegankelijkheid in alle fasen van de productlifecycle? Dat is best een uitdaging, met digitale producten die constant in ontwikkeling zijn en verschillende disciplines die daar een bijdrage aan leveren: bijvoorbeeld ontwerpers, ontwikkelaars, redacteuren.

In dit webinar vertellen Eric Velleman en Roeland Sorber van stichting Accessibility over het Groeimodel Digitale Toegankelijkheid. Met behulp van dit instrument is het mogelijk om in kaart te brengen in welke mate digitale toegankelijkheid is geregeld in de organisatie; en welke stappen er nog gemaakt kunnen worden.

Eric Velleman is sinds 2021 de eerste lector Digitale toegankelijkheid in Nederland, verbonden aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Hij promoveerde in 2018 op het onderwerp digitale toegankelijkheid bij gemeenten en is wetenschappelijk adviseur bij stichting Accessibility.

Roeland Sorber is business consultant bij stichting Accessibility. Hij ondersteunt organisaties en bedrijven bij het regelen van toegankelijkheid in de organisatie.

Stichting Accessibility, onderdeel van Bartiméus, zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving.


Voor deze sessie nodigen we alle DDA-leden en hun klanten uit.

Meld je aan via dit formulier. Een paar dagen voor de webinar sturen we je de link.

Dit event is Powered by CLICKNL

Details

Datum
10/03/2022
Tijd
13.00
Duur
1