Webinar Digital Ethics: hoe geef je dat vorm met je klant

Online
27/05/2021

Digitalisering dringt door tot ieder aspect van ons leven. De digitale bureaus spelen hierbij een belangrijke rol. Helaas zijn er diverse voorbeelden van ongewenste effecten of misbruik in deze tijd. Het is tijd om na te denken over de maatschappelijke en morele impact van technologie. Tijdens de webinar Digital Ethics op donderdag 27 mei neemt Robert de Snoo, van het Human & Tech institute, jullie mee in de ontwikkelingen en gevolgen met betrekking tot privacy en ethiek.   

Hoe ga je om met de ethische aspecten van datagebruik en digital marketing? En hoe creëer je vertrouwen in je organisatie? Wat is digital ethics en hoe geef je dat vorm samen met je klant. Het Human & Tech Institute ontwikkelde met vooraanstaande denkers uit wetenschap, overheid en bedrijfsleven de Trust canvas: een methodiek die bronnen van vertrouwen identificeert, ontsluit en vertaalt naar nieuw zakelijk succes. Daarnaast biedt het concrete handvaten voor ethische reflectie in de praktijk. Ethiek is leuk maar het moet wel geld opleveren voor digital agencies. Robert vertelt ons meer aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Innovatie cases politie
Tevens zal Gerbrand Mijzen, strategisch adviseur bij de staf korpsleiding van politie en coördinator Ethiektafels voor het programma Cybercrime en Digitalisering en de portefeuille Ethiek, vertellen over de ervaringen die politie heeft met ethische reflectief op digitale en data innovaties.
Een organisatie die ethische reflectie rond digitalisering en innovatie naar de praktijk probeert te brengen is de politie. Voor politie geldt dat ethiek eigenlijk deel is van de ‘dienstverlening’. De macht van politie leunt immers slechts deels op de formele macht (de wet) en voor een groot gedeelte op legitimiteit die de burger aan politie geeft. Als de politie bij haar taakuitvoering geen goed verhaal heeft komt die legitimiteit vrij gemakkelijk onder druk te staan.

De politie heeft onder andere in de toepassing van de begeleidingsethiek een manier gevonden om de politiewaarden te vertalen naar het concrete politieoptreden en naar de manier waarop we ook intelligence verzamelen, opsporing verwerk verrichten, etc. Deze praktische toepassing is noodzakelijk voor een organisatie als politie, waar een cultuur heerst die erg gericht is op het handelen en voor overwegend theoretische, filosofische afwegingen ook geen brede animo is te vinden.

Heb je zelf vragen? Laat het ons vast weten. Wil je erbij zijn? Meld je aan via info@dutchdigitalagencies.com

Dit event is Powered by CLICKNL

Details

Datum
27/05/2021
Tijd
13.00 uur
Duur
1 uur
Inschrijven