Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Serious Game: hoe zou jij de Minister van Volksgezondheid adviseren bij het uitbreken van een pandemie?

Utrecht
29/11/2023

Het lijkt alweer even geleden: de Corona pandemie. Een periode waarin onder andere DDA leden Valsplat, Egeniq en Koos Service Design in een sneltreinvaart verschillende applicaties hebben gelanceerd, waaronder de CoronaMelder en de CoronaCheck app. De afgelopen jaren zijn deze apps en de werkwijze geëvalueerd door Prof. Dr. Wolfgang Ebbers en zijn team. Zij hebben een “toetsingskader ingebruikname technologie infectieziektebestrijding” opgeleverd aan de Minister van Volksgezondheid en de Tweede Kamer. Wolfgang is bestuurslid bij Stichting Digitaal Burgerschap Nederland, waar DDA de initiatiefnemer van is.

Om te voorkomen dat de evaluatie en aanbevelingen in een lade verdwijnen, is het initiatief genomen om naast het toetsingskader een Serious Game te ontwikkelen. De game bootst verschillende scenario’s rondom virusuitbraken en de inzet van technologie na. Het doel van het spel is om alle betrokken partijen (van ministeries tot bedrijfsleven) kennis te laten maken met elkaars belangen en bij een eventuele volgende pandemie sneller samen betere beslissingen te maken bij de inzet van technologie voor infectieziektebestrijding. Met andere woorden, door het spelen van dit spel bouw je aan je pandemische bereidheid. 

Nu dan de reden van dit bericht. Prof. Dr. Wolfgang Ebbers heeft Dutch Digital Agencies gevraagd of haar leden dit spel willen spelen. Een zeer unieke, once in a lifetime opportunity! Dus als jij op29 november nog niets in je agenda hebt staan, lees dan snel verder!

Wat is het idee?
Het spel wordt gespeeld met 1 of 2 teams van 5 personen. Dit houdt in dat we op zoek zijn naar 5 of 10 vrijwilligers die op 29 november tussen 10:00 – 12:30 uur in de gelegenheid zijn om in Utrecht acte de présence te geven. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar 10 personen van 10 verschillende bureaus (functie bij bureau is niet belangrijk). 

In het spel begeven jullie je in de eerste 100 dagen van de pandemie. Samen moeten jullie de Minister van Volksgezondheid adviseren over de inzet van technologie om de pandemie te bestrijden. Ieder teamlid krijgt een eigen rol. Hoe dit er precies uit zal zien en hoe je dit spel kan winnen? Daar hebben we maar 1 antwoord op: aanhaken is meemaken. Wie van jullie grijpt deze unieke kans om dit bijzondere en waardevolle spel te spelen?

Details
Locatie: Basecamp, Nijverheidsweg 16A, 3534 AM Utrecht
Tijd: 10:00 – 12:30 uur
Uiteraard zorgen wij voor een klein hapje en drankje.

Aanmelden kan tot 21 november via info@dutchdigitalagencies.com.

Details

Datum
29/11/2023
Tijd
10:00
Duur
3
Inschrijven