Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Overhandiging Sociale Digitale Standaard

Den Haag
12/09/2022

Zoals jullie weten maakt DDA zich onder stichting Digitaal Burgerschap Nederland (DBN) al een aantal jaar sterk in een lobby richting de overheid. De afgelopen jaren is via diverse initiatieven toegewerkt naar een Sociale Digitale Standaard (SDS), een handreiking met normen en aanbevelingen voor het bouwen en toepassen van concrete websites en applicaties. Zoals aangegeven in de laatste ledenvergadering is deze SDS klaar om gebruikt te gaan worden.


Het is eindelijk zo ver; we kunnen de SDS overhandigen aan Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Een belangrijke stap en een mooie kans om verdere voet aan de grond te krijgen binnen de overheid.


Waarom?
Even een stap terug: waarom is deze portefeuille binnen DDA zo belangrijk? De frustratie rondom digitaal en overheid is groot. De overheid benaderd digitaal vaak vanuit een negatieve hoek (cyber security, data lekken, …) en benut niet alle kansen die digitaal te bieden heeft. De overheid focust zich op start-ups of bij inkoop juist op grote corporates. De gevestigde digitale industrie wordt te vaak over het hoofd gezien. Zelfstandig lobbyen is lastig, vanuit een branche organisatie kunnen we meer invloed uitoefenen. 


Een mijlpaal
Dat we nu directe contacten hebben met de staatssecretaris én dat zij de SDS in ontvangst wil nemen is een mijlpaal, waar mijn voorgangers hard voor gewerkt hebben. Tegelijkertijd is dit nog maar de start. Er valt nog veel te behalen. Daarom extra belangrijk dat we als branche tijdens de overhandiging in grote getallen aanwezig zijn.


Datum en locatie
Het gastcollege zal plaatsvinden op maandag 12 september 2022 op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden:
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Het programma start om 11:15 en duurt tot ongeveer 12:30. De details worden binnenkort gedeeld. Het gastcollege zal tevens online te volgen zijn middels een livestream. 


Voor wie?
Dit gastcollege is interessant voor iedereen; DDA leden, degenen die voor overheden werken en degenen die dit graag zouden willen. Daarnaast mag je ook zeker jouw (semi) overheidsklanten meenemen.


Aanmelden
Wil je er bij zijn? Meld je dan aan via deze link. Hier kun je aangeven of je er live bij bent of middels livestream meekijkt.

Details

Datum
12/09/2022
Tijd
10:45
Duur
1,5