Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

President Arno Visser van Algemene Rekenkamer houdt Digitale Burgerschapslezing Nederland

Nieuwspoort Den Haag
03/11/2021

President drs. A.P. (Arno) Visser van de Algemene Rekenkamer houdt de tweede Digitale Burgerschapslezing Nederland. Hij gaat in zijn lezing in op de betekenis van digitale dienstverlening en communicatie door de overheid en op wat die met zich meebrengt voor de relatie met burgers. Deze jaarlijkse lezing en ontmoeting vindt plaats op woensdag 3 november 2021 vanaf 16.00 uur in internationaal perscentrum Nieuwspoort te Den Haag (inloop vanaf 15.30 uur).

De Algemene Rekenkamer legt vanuit haar wettelijke taak als controleur van de inkomsten en uitgaven van het Rijk ook steeds meer gewicht in de schaal op het gebied van de digitale overheid: geeft de overheid publiek geld zinnig en zorgvuldig uit aan digitalisering? Stichting Digitaal Burgerschap Nederland is dan ook bijzonder gelukkig dat Arno Visser de tweede Digitale Burgerschapslezing Nederland wil verzorgen.

De lezing is een initiatief van deze stichting die samen met uiteenlopende betrokkenen bijdraagt aan een betere digitale dienstverlening en communicatie van de overheid. Zo ontwikkelt DBN hiertoe een Sociale Digitale Standaard, een handreiking met normen en aanbevelingen voor het bouwen en toepassen van concrete websites en applicaties. Naast publicaties vormen uiteenlopende activiteiten van DBN de voedingsbron voor deze standaard. Een van deze activiteiten is deze Digitale Burgerschapslezing Nederland. Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen hield op 12 februari 2020 de eerste Digitale Burgerschapslezing Nederland. Bij aankomst vragen wij je een coronatoegangsbewijs te tonen.

Wil je bij de Digitale Burgerschapslezing Nederland aanwezig zijn? Meld je aan via onderstaand formulier.

Nieuwspoort is gevestigd op Lange Poten 10 in Den Haag. De inloop is van 15.30 uur.

Stichting Digitaal Burgerschap Nederland is een initiatief van Dutch Digital Agencies (DDA).

Details

Datum
03/11/2021
Tijd
15.30
Duur
2 uur
Inschrijven