Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Data analist

32-40 hours
Freshheads zoekt een data analist! Word jij warm van cijfers en digitale innovatie? En weet jij met de juiste technische snufjes gouden groeikansen te spotten in een grote berg data? Dan word jij vast blij van deze functie!

Wat ga jij doen?

Steek die handen maar uit de mouwen, want als data analist bij Freshheads heb je een uiteenlopende functie waarbij je niet alleen bezig bent met data analyse, maar ook betrokken bent bij andere stappen binnen innovatie- en groeiprojecten. Samen met collega’s start je met het ontdekken van de groeikansen voor de producten, website, app of campagne van een klant. Wanneer jullie samen een geschikte strategie hebben bepaald richt jij je op het implementeren van de juiste data analysetools. Dankzij jouw kennis over programmeertalen zorg jij ervoor dat jullie geen data mislopen.

Jouw liefde voor cijfers komt optimaal tot uiting wanneer je de data gaat analyseren. Jij ziet meteen waar kansen en pijnpunten liggen. Aan de hand van een visualisatie van de data in een dashboard leg je aan je team en de klant uit waar ze staan ten opzichte van hun doelen. Daarbij kom je met concrete voorbeelden, bedenk je relevante acties en/of kom je proactief met verbetervoorstellen.

Bij Freshheads zijn acht teams iedere dag bezig met het realiseren van relevante digitale producten en diensten. Op dit moment zijn we op zoek naar een data analist die alle teams gaat helpen bij datavraagstukken van diverse klanten.

Met wie ga je dit doen?

Als nieuwe data analist sta je er natuurlijk niet alleen voor. Jij wordt de compagnon van data analist Nienke! Naast tennis en Marco Borsato is Nienke dol op cijfers, al helemaal op oplopende cijfers. Bijna 4 jaar geleden begon ze dan ook als eerste data analist bij Freshheads. Daardoor kan ze jou alle fijne kneepjes van het vak aanleren. Ze heeft de functie tenslotte zelf vorm mogen geven. Ook jouw input is daarin welkom. Samen verdelen jullie het werk voor onze klanten en helpen jullie elkaar waar nodig.

Concreet

Herken jij jezelf in onderstaande punten? En nog belangrijker: word je er blij van?

 • Je kent het volledige proces van data analyse.
  Het implementeren van analysetools (zoals Google Analytics/Data Studio, Firebase en Hotjar) is appeltje-eitje voor jou. Ook weet jij alles van Tag Management systemen.
 • Pre: je hebt affiniteit met technische aspecten van digitale applicaties.
 • Zo kun je goed uit de voeten met een programmeertaal als SQL. En R of Python zijn mooi meegenomen (maar geen must).
 • Helder communiceren en adviseren gaat je goed af. Je weet inzichten uit data op de juiste manier te verwoorden en klanten en collega’s te overtuigen van jouw bevindingen.
 • Flexibiliteit is een must have. Je kunt snel schakelen tussen verschillende projecten en werkt gemakkelijk samen met verschillende teams. Ondertussen raak jij het overzicht niet kwijt.
 • Na je opleiding heb je minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan op het gebied van data analyse en je hebt zin om hier nog meer over te leren.
 • Je toont graag initiatief: wanneer jij het idee hebt dat collega’s een doel op een andere manier efficiënter kunnen bereiken, deel je jouw tips met hen.

Freshheads biedt:

 • Een functie in schaal C. Vraag hiervoor naar ons functiehuis.
 • Een bruto maand salaris tussen € 2000,- en € 4000,-, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Een reiskostenvergoeding op basis van de gereden kilometers of een OV kaart tot je beschikking.
 • 25 vakantiedagen per jaar (op basis van een 40-urige werkweek) en 8% vakantiegeld.
 • Pensioenopbouw waarbij Freshheads 60% van de premie betaalt en jij de overige 40% via je salaris.
 • Werkplek: zowel thuis als op kantoor. Jij en jouw team bepalen zelf wat werkt.
 • Een thuiswerkvergoeding van €40,- per maand. Want die koffie betaalt zichzelf niet.
 • Voldoende persoonlijk budget voor opleidingen en het inrichten van je thuiswerkplek.
 • Fresh-Health dagen. Naast jouw vakantiedagen krijg je 5 Fresh-Health dagen per jaar, in te zetten om meer rust te nemen en een goede werk-privé balans te behouden.
 • Een teambudget. Jaarlijks krijgen jullie €200,- per persoon om als team uit te geven, bijvoorbeeld aan een etentje, avondje borrelen of bowlen of aan thee van Simon Lévelt. We noemen maar een dwarsstraat.
 • Tijd voor eigen ontwikkeling. Heel belangrijk, want als jij groeit, groeit Freshheads ook. We hebben zes coaches die jou helpen persoonlijke leerdoelen te formuleren en bereiken.
 • Onvergetelijke vrijdagmiddagborrels, met eens in de maand een legendarische XL-variant.
 • Een kantoor waar je wel zou willen wonen, op loopafstand van het Tilburgse station.
 • Samen sporten. Zo doen we mee aan het zaalvoetbaltoernooi voor bedrijven, organiseren we ons eigen Freshheads Tennistoernooi en gaan we wekelijks met een clubje boulderen.

Over Freshheads

Freshheads is een digital service agency. Dat betekent dat we digitale diensten ontwikkelen die organisaties verder vooruit helpen. Samen met onze klanten ontdekken we kansen voor digitale diensten, ontwerpen en ontwikkelen we die diensten, én laten we ze groeien. We vinden het belangrijk dat zo’n dienst daadwerkelijk (met plezier!) wordt gebruikt, dat het bijdraagt aan de doelen van een organisatie, en dat het iets toevoegt aan de maatschappij.

Details

Post date
17 Dec 2021
Salary range
2000 - 4000
Employment
Baan
Number of hours
32-40 uur