Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Conversie Optimalisatie Specialist

40 hours

Je hebt een A/B test live staan bij een grote webshop. Je hebt namelijk een geniaal element toegevoegd wat onzekerheid wegneemt bij de bezoeker van hun website. Je komt ’s ochtends rond 9 uur het kantoor binnengelopen en opent direct je MacBook om te zien wat de resultaten zijn (als je deze niet al eerder thuis hebt gecheckt door je nieuwsgierigheid). Je ziet dat je test nu al bijna betrouwbaar is te noemen en springt bijna een gat in de lucht. Hierna denk je alweer na over een volgende verbetering en werkt hiervoor je hypotheses uit. Aan het einde van de week deel je de resultaten van je test(en) onder het genot van een drankje tijdens de vrijdagmiddagborrel!

Wat ga je doen?

Jij krijgt de kans om de diensten ‘Conversie Optimalisatie & Webanalytics’ binnen gracious verder uit te bouwen. Daarin bepaal je de strategie die we kunnen gaan inzetten bij jou toekomstige klanten. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het bedenken, opzetten en afstemmen van goede A/B testen, adviseer jij de klant hoe zij hun conversiepercentage nog verder kunnen verbeteren en zorg jij dat alles goed doorgemeten wordt in de bekendste webanalytics-tools.

Ook deel je jouw kennis met je medecollega’s zodat ook andere dienstverleningen binnen het Marketing & Optimization team (zoals E-mailmarketing, Social Media, SEA en SEO) geïnspireerd raken en zij hun dienstverleningen ook verder kunnen optimaliseren.

 • Optimaliseren van de gebruikerservaring en het commerciële resultaat van jouw klanten;
 • Onderzoeken van de navigatie, lay-out, gebruikersvriendelijkheid en content;
 • Kwalitatieve feedback vergaren door middel van onderzoek, vragenlijsten en polls;
 • Kwantitatieve (online) data verzamelen en digitaal gedrag vastleggen;
 • Het opstellen van goed onderbouwde hypotheses en deze te toetsen door middel van A/B testen en Multi Variate testen;
 • Analyseren van de customer journey en het checkout proces;
 • Rapporteren en delen van bevindingen, inzichten en adviezen richting collega’s en je klanten;
 • Het marketingteam ondersteunen bij conversie gerelateerde vraagstukken.

Wie wij zoeken.

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar ervaring als CRO-specialist, Webanalytics specialist of vergelijkbaar;
 • Je bent ervaren met één of meerdere van de volgende tools: Google Analytics, Hotjar, VWO, Optimizely, SiteSpect of een andere testprogramma;
 • In het bezit van de gouden combinatie: analytisch sterk én creatieve verbeteraar;
 • Kennis van en een sterke visie op het gebied van user experience, usability en persuasion;
 • Beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Minimaal de basis kennis van HTML en CSS.

Wat wij bieden.

😎 awesome job. Dagelijks werken aan en werken voor awesome merken die mede dankzij jouw toekomstige inzet een plek winnen in onze prijzenkast.

💸 awesome salary. Een goed salaris, eventuele reiskosten-, onkostenvergoeding en een jaarlijks opleidingsbudget (fyi, we dragen het keurmerk ‘expert in talentontwikkeling’).

🍏 awesome gear. Je eigen Apple Macbook, Apple gear, de vrijheid om software te kiezen, testen en introduceren.

🥳 happy birthday. Naast 25 welverdiende vakantiedagen krijg je elke jaar 1 extra dag vrij op jouw verjaardag.

👶🏽 graceful baby. Bij gracious vinden we familie belangrijk, niet alleen je werkfamilie, maar uiteraard ook je eigen familie. Daarom krijgt de papa ook bij ons een extra weekje kraamverlof.

🚀 awesome place to work. Een creatieve werkplek, volledig verzorgde gezamenlijke lunch, zeepkist sessies, workshops, trainingen, teamuitjes, bedrijfsuitjes, lan parties, periodieke massages en hover boards.

🏆 healthy place to work. Zaalvoetbal wedstrijden met collega’s, klanten en relaties, bootcamps, een volle fruitkist en mineraalwater (bruisend én stil) van de tap.

👵🏼 awesome retirement. Een collectieve pensioenregeling, gewoon goed geregeld.

Wie wij zijn.

Werken bij gracious betekent werken voor het leukste en snelst groeiende digital agency van Nederland. Klinkt als een privilege, nietwaar? Gracious biedt een afwisselende functie in een creatief en technisch team met enthousiaste collega’s in Den Haag en Amsterdam. Daarnaast een passend salaris mét secundaire voorwaarden. Gracious biedt je een werksfeer waarin je voortdurend wordt uitgedaagd om beter te worden. Door het afwisselende werk wordt je elke dag geprikkeld om het beste uit jezelf naar boven te halen. Kortom, niet alleen wij worden er beter van, maar ook jij!

Er is binnen ons team ruimte voor het inbrengen van je eigen ideeën. Overtuig je collega’s op de werkvloer en zorg dat jouw idee niet bij een idee blijft. Getting things done and build awesome brands! Wij geloven in het delen van kennis. Aan jou de taak om je collega’s te inspireren. Naast al het harde werken, is er bij gracious ook ruimte voor ontspanning en vermaak. Wij hechten heel veel waarde aan onze bedrijfscultuur. Daarom organiseren wij elke maand onvergetelijke borrels en events. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over je lunch, want ook hier hebben wij aan gedacht.

Details

Post date
14 Dec 2020
Employment
Baan
End date
07-12-2021
Number of hours
40 uur