LEAD UI FRONT-END DEVELOPER

← Terug
  • permanent job
  • Utrecht

  • Development

Wij zoeken een Lead UI Front-End Developer: een geoefende code-tovenaar die toffe dingen maakt én aan de slag gaat met ons developmentteam. Met jouw ervaring draag jij bij aan uiteenlopende projecten: van campagnes, platformen en websites tot fysieke installaties... Altijd maatwerk, want bij unieke vraagstukken horen unieke oplossingen. Twee keer hetzelfde maken? Liever niet. 

Kortom: samen met designers, strategen en mede-developers maak je gaaf werk voor uiteenlopende opdrachtgevers. Als Lead heb je ook een voortrekkersrol, begeleid je andere front-enders en ben je verantwoordelijk voor het niveau van ons front-end werk.  

 

YOUR WEAPONS OF CHOICE

Om écht intensieve interactie te ontwikkelen, gebruiken we de nieuwste technologieën. Misschien ben je nog niet met alles bekend, maar als developer van Kaliber deins je natuurlijk nergens voor terug. Dit zijn op dit moment onze weapens of choice:

 

Popmotion

Pixi JS

ES6

SVG

Three.js

React

Node JS

GSAP

Firebase

Contentful

PostCS

 

A Frame

"Als de standaard niet voldoet 

aan ónze standaard,

dan maken we het zelf."

Erik - Technical Director

 

Soms zijn de bestaande tools niet voldoende. Dan ontwikkelen we zelf het één en ander. Zo maakten we het werken met webpack makkelijker met behulp van onze eigen build tool Kaliber.JS en maakten we een nieuwe versie van firebase-queue.Kaliber.JS. (We besloten we heel eigenwijs deze keer geen gebruik te maken van de react-router ;-) Weten waarom? Erik kan het je exact vertellen.)

Onze projecten spelen zich trouwens niet altijd binnen de kaders van het beeldscherm af. We zoeken de grenzen op met bijvoorbeeld:

Een skateramp die eigenlijk een game console is....

Een vis die z’n mond niet kan houden...

Een breinkraker voor een museum...

Gamification voor gedetineerden...

Een koelkast die alarm slaat als er niet genoeg bier koud staat...
 

WAT JE GAAT DOEN

Je bent de technical lead: binnen een project neem je de leiding en de verantwoordelijkheid voor de techniek. Je kunt je werkzaamheden realistisch inschatten en grote projecten draaien. Je werkt samen met andere disciplines en natuurlijk met de opdrachtgever. Jij bent hét aanspreekpunt voor UI gerelateerde techniek binnen Kaliber.

Het developmentteam opnieuw inrichten 

Vette shit maken: jouw front-end code brengt projecten tot leven. Jij loopt warm voor lekkere micro-animaties en transities.

Zichtbaar werk maken wat ertoe doet: je bedenkt creatieve oplossingen voor opdrachtgevers als Rabobank, Fairtrade Original, bol.com, Amsterdam UMC, Milieudefensie en VELUX. 

Afwisselend werk: je werkt aan campagnewebsites, complexe platformen en prototypes met nieuwe technologieën. Soms duurt een project een dag, soms een aantal maanden.

Stack doorontwikkelen: samen denken wij na over hoe de tool stack van Kaliber zijn naam eer blijft aandoen. Het resultaat: een high level stack en een vooruitstrevende visie op technologie.

 

DIT VRAGEN WIJ VAN JOU

Absolute liefde voor je vak!

Je kunt zelfstandig projecten draaien en daarbinnen mede-developers aansturen. Je helpt hen groeien door je kennis over te dragen en je mede-developers (én de rest van Kaliber) te inspireren. Je hebt plezier in het opleiden en coachen van collega's. Daarnaast kun je natuurlijk ook goed samenwerken. Collega’s kunnen goed met jou overleggen en sparren. Je hebt een duidelijke, op argumenten gebaseerde mening, maar staat altijd open voor andere standpunten.

Experimenteren en delen: je probeert graag met nieuwe technieken uit en blijft up-to-date in je vakgebied.  Je bent gretig om nieuwe dingen te leren.

Je hebt veel ervaring met JavaScript en CSS, bent bekend met ES6, en je hebt gewerkt met moderne JavaScript libraries en frameworks, bij voorkeur React. Ook vind je het leuk om te experimenteren met physics engines, particle systems, Three.js, SVG, PIXI.js of de audio api.

Je weet wat browsers wel en niet kunnen en hoe je 't maximale uit de verschillende browsers haalt.

 

Tot slot heb je  minimaal 3 jaar als Lead UI Front-End Developer.

 

 

HET IS HELEMAAL MOOI ALS JE...

... ervaring hebt met het maken van AR- of VR-applicaties.

... een applicatie hebt gebouwd in React Native.

... ervaring hebt met Unity.

DIT KRIJG JE DAARVOOR TERUG

Je werkplek bij Kaliber is een grote interactieve speeltuin met werkbanken, 3D-printers, drones, 
buddhas, skateramp, VR brillen, nerf guns en een slimme bierkoelkast. Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. In de middag spelen we een potje basketbal en op vrijdagen drinken we samen een biertje.

 

Je werkt op een fantastische locatie in Utrecht met leuke opdrachtgevers, ontvangt een marktconform salaris, een laptop om op te werken, elke middag een uitgebreide lunch en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

 

Persoonlijke ontwikkeling stimuleren wij. Daarom hebben we regelmatig een Freaky Friday: een hackathon onder werktijd waarbij iedereen de ruimte krijgt om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Dat doen we niet voor opdrachtgevers, maar voor onszelf. Ook gaan we graag naar FITC, TNW of DDD of andere meetups. Samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we The Kick.

Meer weten over werken bij Kaliber? ???? werkenbij.kaliber.net. Bij vragen: mail naar recruitment@kaliber.net of bel Laura Schoots via 030 287 64 00. 

 

LIJKT HET JE WAT?

 

Solliciteer nu

Bekijk deze vacature