Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

DDD 2024 voegt klokkenluider Ruben Schilt toe aan veelbelovende line-up

17 juni 2024

Volgende week is het zover: DDA keert terug naar Amsterdam West voor de tiende editie van Dutch Digital Day! Wij kunnen niet wachten om deze jubileumeditie samen met de digital community te vieren en ons te laten verwonderen en inspireren door de (inter)nationale crème-de-la-crème van de digital industry.

Ruben Schilt
De 23-jarige “whistleblower” Ruben Schilt deelt tijdens Dutch Digital Day 2024 zijn persoonlijke ervaringen met het Chemours/PFAS-dossier, zijn schokkende ontdekking tijdens zijn tijd in de gemeenteraad en de noodzaak van integriteit in een steeds digitalere samenleving. Als ‘ervaren’ klokkenluider zal Ruben het aanwezige publiek meenemen in de manier waarop grote bedrijven hun invloed aanwenden op lokale overheden en hoe instellingen die deze bedrijven zouden moeten controleren vaak afhankelijk zijn van activisten en journalisten in plaats van hun eigen expertise.

Sarah Greenwood & Katie Spencer
Award-winning designers Sarah Greenwood en Katie Spencer delen op Dutch Digital Day 2024 een exclusieve blik achter de schermen van de kaskraker Barbie. Ze onthullen het creatieve proces en geheim achter het iconische production design en de set decoration van deze ongekend succesvolle film. Hun presentatie belicht de uitdagingen en innovaties in de filmindustrie, en hoe hun werk bijdraagt aan de betoverende, roze wereld van Barbie. Mis deze kans niet om je te laten inspireren door twee van de meest gerespecteerde namen in de filmwereld.

Huib Modderkolk
Huib Modderkolk, schrijver en onderzoeksjournalist bij de Volkskrant, staat bekend om zijn diepgaande onderzoek naar inlichtingendiensten en privacykwesties. Tijdens zijn keynote deelt hij inzichten uit zijn bestsellers en de documentaire ‘Hidden.’ Modderkolk bespreekt de schaduwzijde van moderne technologie en de impact op onze privacy. Zijn talk belooft een onthullende kijk op de wereld van geheime operaties en de strijd om informatie, een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de verborgen aspecten van de digitale wereld.

Nick Foster
Nick Foster, een pionier in Futures Design en voormalig Head of Design bij Google X, presenteert “The Glorious Distortions of AI.” Hij onderzoekt hoe de imperfecties van AI nieuwe creatieve mogelijkheden kunnen bieden, vergelijkbaar met de opkomst van Rock ’n Roll. Foster’s keynote combineert zijn ervaringen bij internationale topbedrijven als Google en zijn visie op de toekomst van technologie als futures designer. Hij biedt een verfrissend eerlijk perspectief op hoe AI een nieuw tijdperk van creatieve revolutie kan inluiden voor onze industrie.

LJ Rich
LJ Rich, wereldwijd bekend muzikant en BBC-presentator, brengt dit jaar een bijzondere mix van technologie en muziek naar Dutch Digital Day. Naast haar rol als moderator, presenteert ze “Finding Mozart in the Machine,” waarin ze de verrassende verbindingen tussen creativiteit en technologie onderzoekt. Haar live pianoshow, gecombineerd met inzichten in AI en muziek, biedt een unieke ervaring die de grenzen van menselijke en technologische creativiteit verkent. Ontdek samen met LJ Rich hoe technologie onze artistieke creaties kan verrijken en ons menselijk maakt.

Robin Pocornie
Robin Pocornie, Creative Producer en AI Consultant, bespreekt hoe AI kan bijdragen aan een inclusievere samenleving. Als eerste in Nederland die discriminatie in algoritmen aantoont, biedt ze een kritische blik op de ethische implicaties van AI. Pocornie’s keynote zal het publiek uitdagen om na te denken over de rol van AI in het bevorderen van rechtvaardigheid en diversiteit. Haar brede expertise en ervaring maakt haar talk een must voor iedereen die zich verdiept in het speelveld van tech en maatschappelijke vraagstukken.

Wil je dit ook niet missen? Er zijn nog een paar kaarten te koop via Eventbrite. Liever je kaarten op factuur ontvangen? Mail dan met Fenna en Karlijn via info@dutchdigitalagencies.com. We zien je op DDD 2024!