DDA in de media (Emerce): Dutch Digital Day 2021 in teken van ‘spiegelwerelden’

11 juni 2021

11 juni 2021, artikel gepubliceerd op Emerce

Het jaarlijkse event van belangenorganisatie Dutch Digital Agencies vindt op 25 juni nog een keer gratis, digitaal plaats. Het thema is: ‘Meet you on the other side’; metaverses en spiegelwerelden zoals VR. Een inspirerende line-up die bezoekers de zomer doorhelpt.

Tijdens deze virtuele editie nemen deze sprekers uit binnen- en buitenland je mee naar de dimensie van de Metaverse: Christiaan Triebert, Anouk Wipprecht, Jon Tai, David Mattin, Tijmen Schep, Anouk Kruithof en Payal Arora.

Het thema blijft onveranderd: ‘Meet you on the other side’. Even weg uit die dagelijkse sleur, de dimensie van Dutch Digital Day in en compleet gevoed worden door digital drugs aan inspiratie, innovatie en andere perspectieven. Daarom zal de Engelstalige line up dit jaar volledig in het teken staan van Metaverse. Ook wel ‘the next generation van het internet’, waar de virtuele en fysieke wereld elkaar ontmoeten. Mooi, en tegelijk is het ook verschrikkelijk spannend en wellicht ook best creepy. Dit wordt de rode draad van deze zevende editie.

Ook dit jaar zal onze gastheer Jim Stolze het event modereren en zorgen voor de interactie tussen de sprekers en het online publiek.

Talent van eigen bodem

Dutch Digital Day heeft ieder jaar een aantal constante factoren. De line up is altijd 50/50 vertegenwoordigd door man en vrouw. Daarnaast wordt er niet alleen gekeken naar internationale grote namen, maar net zo belangrijk is de inspiratie en het talent dat in Nederland aanwezig is en dit ook podium geven.

Een greep uit de sprekers die vrijdagmiddag 25 juni 2021 optreden:

– Pullitzerwinnaar Christiaan Triebert, onderzoeksjournalist bij The New York Times. Tijdens zijn talk laat hij ons zien hoe we overal in de digitale wereld sporen vinden van misdaden gepleegd door overheden, individuen en groepen. Hoe zet hij digitale techniek in op zoek naar de waarheid?

– Fashiontech pionier Anouk Wipprecht combineert techniek, wetenschap en UX design. Ze onderzoekt hoe onze toekomst eruit zou zien als we technologie blijven integreren in wat we dragen. Tijdens DDD neemt ze ons mee in haar robo-couture.

– Met de oneindige mogelijkheden die we tegenwoordig hebben blijven weinig deuren gesloten. Goochelaar en storyteller Jon Tai neemt het publiek mee op een rondreis naar de sterren op zoek naar de onzichtbare draad die ons allemaal verbindt.

– Met alles dat we doen via moderne technologie, geven we data aan bedrijven en de overheid. Met welke privacyzaken moeten we rekening houden? Tijdens DDD geeft Tijmen Schep meer inzichten in algoritmes die gezichten bestuderen en steeds beter de context en de drager snappen.

– Beeldend kunstenaar Anouk Kruithof neemt de digitaal aanwezigen mee in haar werk, dat eerder te zien was op tentoonstellingen in onder het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Museum of Modern Art in New York.

– Rotterdamse hoogleraar in technologie, ethiek en mondiale mediacultuur, auteur en TEDx-spreker Payal Arora schreef het boek ‘The Next Billion Users’, over de miljard mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika die de laatste tien jaar op het internet zijn aangesloten. Payal kijkt naar de toekomst van het internet. Hoe ziet die eruit als de volgende miljarden gebruikers zijn aangesloten?

– David Mattin neemt zijn publiek mee naar de metaverse. Wat kunnen ze in de toekomst verwachten van deze fascinerende wereld? Mattin is oprichter van de wekelijkse nieuwsbrief ‘New World same Humans’, waarin trends, technologie en de maatschappij worden besproken.

Bekijk het artikel op Emerce.

Presentaties terugkijken?

De presentaties van Dutch Digital Day van afgelopen jaren kan je terugkijken op deze pagina.