Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Hoe we mensen met een app helpen bij gezondheidsvragen

Zilveren Kruis
14 februari 2022
Health
Apps
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Greenberry lanceerden al in 2014 de app De Vakantiedokter. Vakantiegangers kregen direct medisch advies vanuit Nederland. In 2020 wilde Zilveren Kruis de app verbreden. Niet langer alleen vragen vanuit de vakantieadressen dus, maar altijd en overal. Zo is de Zilveren Kruis Wijzer ontstaan.

In de vernieuwde versie van de app is Eurocross, ook onderdeel van Achmea net als Zilveren Kruis, aan boord gekomen om de service te verzorgen. De medewerkers van Eurocross zijn het gewend om over de hele wereld mensen te helpen. Greenberry heeft een interface gebouwd waarmee de medische experts van Eurocross voortaan ook aan het werk konden voor de Zilveren Kruis Wijzer.

Chatfunctie

De basis van de app is de chatfunctie. Hierin kun je zorgvragen stellen en word je gelijk doorgeschakeld naar een medisch expert. De app stuurt je een push notificatie wanneer de expert een antwoord heeft. Dit gebeurt binnen 25 minuten. 

Zorg heel dichtbij

De visie van Zilveren Kruis is om zorg dichtbij mensen te brengen: vanuit een brede kijk op gezondheid stimuleren we en helpen we klanten gezonder te leven en te werken en daarbij gezondheid letterlijk dichterbij brengen. Dat is wat de Zilveren Kruis Wijzer app doet. Allemaal voelen we wel de aarzeling om direct naar de huisarts te gaan als er iets aan de hand is en door de app wordt deze drempel verlaagd. In de uitvoering was het belangrijk om de service van Eurocross te koppelen aan de app. Medewerkers kregen hiermee ‘tools’ in handen om ‘zorg dichtbij te brengen’ en mensen goed van dienst te kunnen zijn. De app heeft een 4.6 rating in de app store.

Case informatie

Greenberry

Maliebaan 50

3581 CS Utrecht

0302737424

info@greenberry.nl

Opdrachtgever

Zilveren Kruis

Bekijk de andere case van Greenberry