Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Van webshop naar serviceplatform

Ter Steege
16 december 2021
Retail
Design, Ecommerce, Insights / analytics
Ter Steege is dé B2B leverancier voor potten, lifestyle-artikelen en souvenirs. Als grote internationale speler biedt Ter Steege een rijk en divers productassortiment voor onder andere tuincentra, bloemisten, groothandelaren en bouwmarkten. De producten van Ter Steege worden naar eigen design op locaties in Azië en Portugal vervaardigd. Vanuit de ambitie om de online verkoop verder te laten groeien, werd het tijd om de overstap te maken van de verouderde webshop naar een nieuwe Magento 2 webshop.

Met de vernieuwde Magento 2 webshop wil Ter Steege haar klanten online dezelfde service bieden als ze offline doen. Ze omschrijven het zelf als ‘Een platform waardoor Ter Steege meer dan ooit haar klanten de uitmuntende service biedt die zij verdienen. Niet zomaar een webshop en veel meer dan een online winkel alleen. Een compleet overzicht van onze producten en services, waarop online en offline samensmelten.’ Ter Steege wil de verschillende doelgroepen op een unieke manier aanspreken en inspireren, met als doel meer online verkoop te generen door het klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om online te oriënteren en te bestellen.

Maatwerk integraties

De nieuwe webshop diende naadloos in de huidige bedrijfsvoering geïntegreerd te worden. Daarom zijn er maatwerkintegraties gerealiseerd met het ERP Agresso Wholesale van UNIT4 en het MDM van Beeyond.

Met veel verschillende eigenschappen

De productinformatie wordt real-time en rechtstreeks opgehaald vanuit het MDM van Ter Steege. Voor een optimale user experience kan de klant in de webshop al deze productinformatie direct terugvinden.

Uitgebreide zoekfunctie

Vanwege het uitgebreide assortiment, is een goede zoekfunctionaliteit van groot belang. Dit hebben we gerealiseerd door gebruik te maken van Sooqr.

Eigen stijl

Ter Steege werkt jaarlijks met drie stijltrends. Bij elke stijltrend horen eigen producten, die ook in de webshop terug te vinden zijn. Op deze manier kan een klant online snel zien welke producten bij elkaar horen en passen. Daarnaast is dit ook een mooie inspiratiebron voor de online shoppers.

Het resultaat

Na de lancering van de nieuwe Magento 2 webshop gelanceerd, blijven we Ter Steege ondersteunen bij de doorontwikkeling en als digital partner.

Case informatie

Stimmt

Brouwerijstraat 1

7523 XC Enschede

hello@stimmt.digital

Opdrachtgever

Ter Steege