Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Van een product- naar een marketing-gedreven organisatie

Bronkhorst Buitenleven
08 november 2022
Overig
Online marketing, Portals, Website
Bronkhorst Buitenleven realiseert luxe buitenverblijven op maat voor consumenten in het hogere segment van de markt in Nederland, Duitsland en België. Vakmanschap, maatwerk en kwaliteit staan centraal. Bronkhorst Buitenleven ontzorgt haar klanten van design tot oplevering en scoort uitzonderlijk hoog op klanttevredenheid. Vanuit een uitgekiende marketingstrategie heeft het bedrijf de afgelopen tien jaar een stevige groei doorgemaakt.

Uitdaging

Zo’n tien jaar geleden richtte Bronkhorst Buitenleven zich op een breed publiek door middel van allerlei offline campagnes. Er werden vooral veel offertes gemaakt, maar de orders bleven achter. De marketing ROI stond onder druk, er was geen stuurinfo uit data en ondertussen nam de concurrentie fors toe. Bronkhorst Buitenleven vroeg Bright Digital om advies voor een schaalbare en resultaatgerichte marketingaanpak om grip te krijgen op haar marketing en sales. Daarbij had de organisatie ook behoefte aan doorlopende marketingondersteuning.

“Een uitdaging waar wij gelijk erg enthousiast over waren, omdat deze op ons lijf geschreven is. Bright heeft veel expertise in huis als het gaat om marketingstrategie en we kunnen dat ook nog eens goed doorvertalen naar een performance-gedreven marketingaanpak waarin de ROI centraal staat.”
Lambert, Partner Bright Digital

Aanpak

Bright Digital helpt bedrijven het maximale uit hun marketing te halen, dit doen we door onze succesformule toe te passen.

1. HubSpot consultancy

Bronkhorst Buitenleven gebruikte ZoHo CRM, aangevuld met Excel voor registratie en opvolging van leads, een maatwerk dashboard voor inzicht in de ROI op campagnes en MailChimp voor e-mailmarketing. Bright Digital heeft al deze losse tools mogen vervangen door het alles-in-één HubSpot CRM-platform. Alles is ingericht om circa 10.000 leads per jaar feilloos op te volgen. Van lead nurturing en scoring tot workflows en dashboarding. Bronkhorst Buitenleven heeft hierdoor fors kunnen besparen op FTE’s terwijl de commerciële prestaties verbeterden.

2. HubSpot website

Na de overstap naar HubSpot en een herpositionering ontstond de wens om de website te vernieuwen en gelijk te bouwen in het HubSpot CMS voor een optimale synergie met het HubSpot CRM-systeem. De strekking van de website moest balanceren op het dunne lijntje tussen branding en leadgeneratie. Het is gelukt om een sterk design neer te zetten met de juiste beleving en gebruikerservaring. De reacties zijn lovend en de website converteert uitstekend.

3. Marketing services

Bronkhorst Buitenleven is al sinds jaren groot adverteerder in print. Het growth marketing team van Bright Digital kreeg als opdracht om Bronkhorst Buitenleven minder afhankelijk te maken van printcampagnes en middels een uitgekiende online marketingstrategie jaarlijks minimaal 600 SQL’s te genereren. Daarvoor werken we doorlopend aan SEO en CRO en beheren en monitoren alle online budgetten en campagnes.

Al jarenlang partners, erg tevreden!

Met veel succes gebruiken we nu HubSpot. Bright heeft ons goed geholpen om de marketingprocessen slimmer te automatiseren. Zo halen we met minder personeelskosten meer uit onze marketing en verkoop. Van harte aan te bevelen.”
Gert Hop, Algemeen Directeur Bronkhorst Buitenleven

Resultaten

Bronkhorst Buitenleven maakt gebruik van het ‘Marketing-as-a-Service’ model van Bright Digital, wat betekent dat het grootste deel van de marketingwerkzaamheden bij Bright Digital ligt. Gedurende de samenwerking van de afgelopen 10 jaar hebben we samen al veel bereikt. De resultaten blijven ieder jaar stijgen, de merkvoorkeur is evident en de cost per lead en marketing cost per order zijn sterk gedaald. De sales-en-marketing-machine is efficiënter geworden: betere automatisering met een daling van personeelskosten als gevolg.

Case informatie

Bright Digital

Vosselmanstraat 300

7311 VV Apeldoorn

info@brightdigital.com

Bekijk de andere case van Bright Digital