Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Uitzonderlijke collectie verfijnde beautymerken

Skins Cosmetics
04 oktober 2021
FMCG
Ecommerce, Online marketing, Website
Skins Cosmetics zoekt continu naar de meest bijzondere, innovatieve en onontdekte beautyproducten merken die met grootste zorg en aandacht zijn ontwikkeld. Naast 13 winkels in Nederland en Zuid-Afrika biedt Skins Cosmetics haar producten op haar eigen online platform aan.

Skins Cosmetics bracht in 2000 een ware revolutie teweeg in de Nederlandse cosmetica retail. Het was namelijk de allereerste winkel in Nederland waar uitsluitend niche merken werden verkocht, die in Nederland niet eerder verkrijgbaar waren. De oprichters van Skins Cosmetics hadden een duidelijke visie: alleen parfum-, make-up- en huidverzorgingsmerken die in Nederland nog niet zo bekend waren, maar in het buitenland een iconische status hadden (en hebben). Klanten worden altijd uitgenodigd en gestimuleerd om samples mee naar huis te nemen, om te ervaren wat het verschil is met andere producten of om te kijken of het echt bij hen past. Er is geen druk om meteen te kopen.

Het e-commerce platform van Skins Cosmetics is afgelopen jaar volledig opnieuw ontworpen op Shopware Enterprise. Er zijn technische koppelingen gemaakt met o.a. XPRT van ACA Fashion Software en tritonX (customer data platform). Het nieuwe Shopware Enterprise platform stelt het Skins Cosmetics team in staat om content te bewerken zonder ondersteuning door het bureau in hun dagelijkse werkzaamheden. De nieuwe webshop is nu beschikbaar in het Nederlands en Engels, de belangrijkste talen voor Skins Cosmetics.

Skins Cosmetics heeft ShopWorks de initiële opdracht gegeven om de hosting omgeving van de webshops te migreren van een Cloud Hosting platform naar de specialistische Shopware hosting van haar partner Hipex. Na de verhuizing is de website aanzienlijk sneller en is er een solide OTAP straat ingericht. We zien in analyses dat een snellere website veel voordelen heeft, zoals hoge conversies. Er is geen (potentiële) klant die houdt van wachten. Maar naast het genereren van meer bestellingen, blijven bezoekers ook langer op een snelwerkende webshop. Bezoekers die langer blijven, die lezen meer en zijn langer in contact met Skins Cosmetics. De kans dat zij bijvoorbeeld een offline aankoop bij Skins Cosmetics is dus ook groter.

De volgende stap in de samenwerking betreft een re-design om conversie te optimaliseren en de huisstijl van Skins Cosmetics online ook aan te scherpen. ShopWorks gaat continue de webshop analyseren op basis van gebruikersdata om op die manier de juiste vervolgstappen te kunnen zetten. We ontwikkelen samen met Skin Cosmetics continu aan verbeteren van het e-commerce platform.

Case informatie

Strix

Nijverheidsweg 16A

3534AM Utrecht

088 648 0401

marketing@strix.net

Opdrachtgever

Skins Cosmetics

Bekijk de andere case van Strix