Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Re-design, techniek en conversie optimalisatie

Het Groene Paradijs
11 november 2022
Retail
Connected devices, Design, Ecommerce
Onlangs heeft het Groene Paradijs onze hulp ingeschakeld. Eerder hebben zij ons al gevraagd om een webshop voor hun te ontwikkelen. Deze was, door de snelle groei van het Groene Paradijs, toe aan een vernieuwing. Deze opdracht hebben wij met trots op ons genomen.

Het Groene Paradijs is al tijden gespecialiseerd in buitenplanten en willen dit dan ook aanbieden binnen de e-commerce omgeving voor een groter afzetgebied.  Hieronder leggen we het proces daarvan uit.

Groen voor groen

Google gaat steeds meer letten op de Core Web Vital scores van webshops. Hoe beter een webshop daarop scoort, hoe beter de resultaten worden. In overleg met Jeroen van het Groene Paradijs is besloten om de vernieuwde webshop van het Groene Paradijs in Magento 2 te ontwikkelen. Hierdoor kon, zoals gewenst, de snelheid van de website flink verbeterd worden. Snelheid en gebruikerservaring van een website worden steeds belangrijk en daardoor is gekozen om de webshop te ontwikkelen op basis van het nieuwe Magento 2 thema, Hyvä.

Hyvä kan zorgen voor een verbeterde performance binnen de website. Dat heeft weer als positief gevolg dat je beter vindbaar bent. Ook leidt het tot meer conversies door de verbeterde gebruikservaring.

Wil je meer weten over het nieuwe thema van Magento 2? Wij leggen het je graag vrijblijvend uit.

Functionaliteiten naar wens

De eerder genoemde conversies zijn erg belangrijk en moet dan ook veel rekening mee gehouden worden. Om deze reden zijn we er samen met het Groene Paradijs extra op gaan letten. We hebben in het bijzonder gekeken naar hoe we door middel van het ontwerp van de website meer conversies kunnen genereren. Voor het Groene Paradijs hebben we twee functionaliteiten op maat gemaakt. Deze functionaliteiten zorgen voor zowel een stijging in de hoeveelheid conversies als een verhoogd gemiddelde van de orderwaarde.

Het Groene Paradijs wil hun klanten stimuleren om meerdere producten tegelijkertijd aan te schaffen. Dit hebben wij voor de klanten van het Groene Paradijs kunnen realiseren door de mogelijkheid om staffelkorting te geven. Wanneer de klant meerdere van dezelfde buitenplanten aanschaft, ontvangen ze korting op deze producten.

Ook willen ze klanten stimuleren om bijpassende producten aan te schaffen, denk hierbij bijvoorbeeld aan producten om de planten mee te verzorgen. Om dit mogelijk te maken hebben wij de optie voor cross-sells toegevoegd aan hun website. Hiermee worden de bijpassende producten extra uitgelicht, waardoor de klant sneller geneigd is om dit aan te schaffen.

Gepersonaliseerd ontwerp

Vanaf het begin af aan was het voor ons van belang om exact te weten wat het doel en belang van het Groene Paradijs is. Daarnaast hebben we gekeken naar manieren om de conversie flink te verbeteren. Op basis van deze informatie hebben wij samen met de marketingafdeling van het Groene Paradijs een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp hebben we daarna weer beoordeeld en aangescherpt. Daar is een gepersonaliseerde, snelle en gebruiksvriendelijke webshop uitgerold. Dit vernieuwde ontwerp heeft voor het Groene Paradijs gezorgd voor een verbetering in de hoeveelheid conversies.

Samenwerken met de klant

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking de basis is voor een goedlopend project. Bij het Groene Paradijs hebben we om de week een overleg gehad over de voortgang van de webshop. Daarin hebben we deelopleveringen gedaan en de voortgang van het project gepland. De feedback en input die we in deze overleggen hebben gekregen, nemen wij erg serieus. Met deze informatie bouwen we een band op en kunnen we het ontwerp snel en makkelijk aanpassen naar de wens van de klant. Hiermee zorgen we keer op keer voor het beste resultaat.

Case informatie

X-Interactive

Hooggoorns 24

7812 AM Emmen

0591-319123

info@x-interactive.nl

Opdrachtgever

Het Groene Paradijs