Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Project Gezond als app altijd bij de hand!

Project Gezond
01 augustus 2022
Overig
Apps, Design, Ecommerce

Project Gezond is zo’n merk waar we graag voor werken, een merk dat staat voor een duidelijk product en dienst. Voor tienduizenden leden is Project Gezond al jaren een vast onderdeel van hun dagelijkse routine; gezond leven, afvallen en toch lekker eten vergt namelijk een hoop kennis en doorzettingsvermogen, maar Project Gezond helpt daarbij en voorziet je van praktische adviezen en heerlijke recepten. Met een maatwerk platform kan Project Gezond alle persoonlijke content en de gebruikers beter beheren en zijn dagelijkse processen te automatiseren.

Van menu’s in je mailbox naar een app met al jouw uitgekiende info bij de hand.

In een aantal jaar maakte Project Gezond een grote ontwikkeling door. Veel gebruikers logden dagelijks in op hun persoonlijke account en maakten gebruik van de eetschema’s en tips die op de website en in de boeken te vinden waren. Uiteindelijk zochten ze een oplossing waarmee ze hun gebruikers nog beter van dienst konden zijn, in de vorm van een platform met mobiele app. Alle Project Gezond leden kregen de app cadeau, wat voor hen een geweldige toevoeging werd op het dagelijkse gebruik van het platform.

Een uitgekiende user experience en performance

Met het nieuwe, solide platform kan vooral Project Gezond goed uit de voeten, maar de gebruikers verdienen natuurlijk ook een echt goede user experience. Samen bedachten we de mobiele app. Een plek waar elke Project Gezond gebruiker terecht kan voor ruim 250 heerlijke dagmenu’s, afgestemd op de persoonlijke behoeftes, en toegang heeft tot persoonlijke ondersteuning en alles wat je nodig hebt om succesvol af te slanken.

Wij kenden de leden van Project Gezond al langer dan vandaag, omdat we eerder ook het 1e boek (een grote hit) van Project Gezond ontwikkelden, maar brachten de gebruikers nog eens uitvoerig in kaart. Vanuit die analyse ontwikkelden we met elkaar een user experience design waarbij we de uitdaging van veel devices en besturingssystemen niet uit de weg gingen.

Techniek en functionaliteit op elkaar afstemmen

Om goede performance te bereiken is ons eerste uitgangspunt de gewenste functionaliteit met daarbij de gewenste ontwikkel strategie. Door te starten met een analyse en het kiezen van de juiste architectuur en techniek, hebben we een goede basis waarop we Agile kunnen doorontwikkelen.

Dit project bevatte meer dan een simpele app met een CMS, de vraag van Project Gezond zette ons namelijk voor een iets grotere uitdaging. Zonder al te diep in te gaan op de technische details, zetten we de belangrijkste punten op een rijtje:

  • Mobile App (PWA)
  • Platform (custom Laravel)
  • Webshop + koppeling platform (Magento)
  • Koppeling ESP
  • Elastic Search (Algolia)
  • Accounts en proef-abonnementen
  • Recurring Payments
  • Data-migratie

Het resultaat

Met de mobiele app van Project Gezond hebben de leden altijd hun week- en dagmenu’s bij zich, afgestemd op hun persoonlijke caloriebehoefte. Ze kunnen altijd en overal hun weeg momenten bijhouden en favoriete recepten opslaan en voor ze naar de supermarkt gaan, printen ze moeiteloos hun boodschappenlijstje uit… of ze nemen hun app natuurlijk gewoon mee. Duh! Op ieder moment van de dag, waar ze ook zijn. Super handig en altijd bij de hand.

Het berekenen van zaken zoals BMI, caloriebehoefte afgestemd op je doel en BMI om jouw week- en dagmenu’s automatisch samen te stellen is het belangrijkste deel, maar de uitstekende zeer persoonlijke klantenservice en het prachtige aanbod boeken maakt dat de fanbase van Project Gezond jaar over jaar groeit.

Digital design en development gespecialiseerd in merken?

Zoek je als merk een bureau voor development met daarbij veel oog voor design en jouw merk, dan werk je met Mooore Digital. Wij zijn als bureau met voornamelijk developers technisch zeer ervaren en bedreven, maar doordat wij altijd met onze eigen designers werken kunnen we ook uitblinken in user experience design en zijn we het ideale bureau voor merken die én techniek én design zoeken.

Case informatie

Mooore Digital

Oudestraat 216-N

8261CA Kampen

info@mooore.nl

Opdrachtgever

Project Gezond

Bekijk de andere case van Mooore Digital