Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Marktplaats en platform voor muziekmakers en influencers

Collabhouse
02 maart 2023
Maakindustrie
Design, Portals, Website
Collabhouse is een muzieklicentie- en promotieplatform waar music makers en content creators hun talenten combineren om samen te groeien en geld te verdienen. Dit gebeurt door samenwerkingen (collabs) aan te gaan met elkaar, waarbij muziek van music makers gebruikt wordt in content van content creators om deze te verrijken en streaming-, social- en royalty-inkomsten te verhogen.

Ga naar Collabhouse

Verschillende diensten voor music makers en content creators

Het platform levert op verschillende manieren waarde voor gebruikers. Zo kunnen music makers makkelijk hun muziek uploaden en distribueren naar alle belangrijke streamingdiensten. De Music Library is een plek waar content creators de auteursrechten van een nummer kunnen kopen om hun content mee te verrijken. Op de Collab Market kunnen music makers en content creators met elkaar in contact komen om samenwerkingen aan te gaan. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoe en onder welke voorwaarden ze betaald worden voor hun muziek of content.
Van welke diensten je ook gebruik maakt, alles is terug te vinden in My Collabhouse, waar gebruikers overzichtelijk al hun tracks, samenwerkingen en ‘inkomsten-streams’ bij elkaar hebben staan.

NFT Market voor collectors

Ook als je geen music maker of content creator bent kun je terecht op Collabhouse, namelijk in de NFT Market. Hier kan iedereen investeren in muziek door NFTs aan te schaffen, die recht geven op een deel van de royalty-inkomsten van een track. Music makers kunnen zelf bepalen welk deel van hun toekomstige royalty inkomsten ze willen verkopen via NFTs. Hoe meer views of streams een track heeft, hoe meer inkomsten naar de music maker en de NFT collectors toestromen.

Overige informatie

Product
Platform, NFT Market

Werkzaamheden
Design sprint, UX & UI design, development

Meer weten?
Bekijk de hele case.

Case informatie

Oberon

Barentszplein 7

1013 NJ Amsterdam

contact@oberon.nl

Opdrachtgever

Collabhouse

Bekijk de andere case van Oberon