Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Koopmans.com Een digitale ervaring die verleidt om te bakken

Koopmans
FMCG
Branding, Design, Website
Een website die optimaal vindbaar is, die thuisbakkers in alle fasen van de bakjourney enthousiasmeert én hen verleidt om tot actie over te gaan. Dat waren de wensen voor de nieuwe website van Koopmans en dat was de uitdaging die Partout is aangegaan. En we kunnen volmondig zeggen: Project geslaagd! We hebben een sterke online merkbeleving neergezet. Oordeel zelf en neem een kijkje op de website, maar wees gewaarschuwd: je krijgt spontaan zin om te gaan bakken!

Design Sprint

Begin bij het begin. We zijn dit project gestart met een Design Sprint. In een week zijn er ideeën bedacht, ontworpen én gevalideerd bij de doelgroep. De belangrijkste elementen van de Design Sprint zijn gebruikt in het design van de nieuwe website. Alles is ontworpen om bakfans zoveel mogelijk inspiratie en bakplezier te geven.

Less is more

Met de informatie uit de eerste Design Sprint konden we de volgende stap zetten: versimpelen! Dit hebben we gedaan met behulp van een tweede sprinttraject: een Iteratie Sprint. Dit is een verkorte Design Sprint, waarbij het draait om de inzichten uit de interviews met de doelgroep. De doelgroep wilde een website die gezelligheid uitstraalt, maar tegelijkertijd functioneel en overzichtelijk is. En dat is precies wat we voor hen hebben gemaakt.

Van prototype tot ambitieuze website

Door het ontwerp volledig te prototypen, klikbaar te maken en te animeren, hebben we er een echte merkbeleving van gemaakt. De site is vanaf de eerste dag data- en mobile first ontworpen. Onze developers zijn verantwoordelijk voor de opbouw van het front-end van de website met de nieuwste technieken zoals Vue.js en Anime.js. Als back-end en CMS was het Open Source CMS PIMCore een requirement. Pimcore is een Open Source softwareplatform waarmee gepersonaliseerde digitale ervaringen kunnen worden beheerd en geleverd. Onze online marketeers hebben vervolgens voor een naadloze site-migratie gezorgd. Het resultaat? Een website ontwikkeld die perfect past bij de online ambitie van Koopmans, waarin we vanuit alle expertises hebben samengewerkt voor een optimale beleving!

Pimcore CMS en personalisatie

Het Pimcore web content management systeem geeft Koopmans de mogelijkheid om met personalisatie een relevantere digitale ervaring te kunnen bieden aan alle thuisbakkers. Pimcore wordt ondersteund door een zogenaamde behaviorial targeting engine, die persoonlijke data en gedragsdata verzamelt om zo ervaringen te optimaliseren. Op basis van profielen, segmenten en de hieruit voortvloeiende triggers realiseren we gepersonaliseerde en gecontextualiseerde content.

Open digital

De werkwijze van Partout is open digital, wat open en transparant inhoudt. Dit was een echte match met de wensen van het Koopmans-team. Ze wilde ook graag door ons meegenomen worden in onze werkwijzen en methodieken. Door middel van werksessies (o.a. Design Sprint) en het continu te overleggen met het Koopmans team, is er écht samengewerkt om het merk Koopmans digitaal mooier en slimmer te maken.

Een gezellige website

Zeker voor het segment, FMCG (fast moving consumer goods), hebben we met de website van Koopmans een échte merkbeleving neer weten te zetten. De website voelt aan echte Hollandse gezelligheid en dit gevoel wordt versterkt door de heerlijke fotografie en animaties. Door de website constant te testen met de doelgroep, is de gebruikers- en merkervaring bewezen goed. En we blijven optimaliseren om het beter te maken. Benieuwd geworden naar de website? Neem gerust een kijkje!

Case informatie

Opdrachtgever

Koopmans

Bekijk de andere case van Partout digital native agency