Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Jongerencampagne ‘Rijbewijs Struggles’ verhoogt slagingskans

CBR
Overig
Campaigning, Design, Online marketing
Hoe zorg je ervoor dat je jongeren digitaal zo goed mogelijk begeleidt, zodat zij de juiste rijschool kiezen én naar tevredenheid hun rijbewijs halen? Samen met het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) en communicatiebureau Jong & Je Wil Wat, hebben we de afgelopen jaren aan dit vraagstuk gewerkt. En met succes! Onze campagne heeft de gevalideerde doelgroep positief beïnvloed bij het kiezen van een rijschool.

In gesprek

Wat vinden jongeren belangrijk bij het behalen van het rijbewijs? En waar ervaren zij problemen?
Dit zijn de belangrijkste vragen die we aan de doelgroep stelden om de klantreis inzichtelijk te maken. Aan de hand van deze interviews hebben we doelstellingen voor de een campagne opgesteld. Deze doelen hebben we omgegoten in 16 rijbewijstips die hulp bieden voor 16 verschillende moeilijkheden, ook wel struggles genoemd. Het idee voor de campagne Rijbewijsstuggles is een feit!
Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de uitvoering van ons idee. De tips hebben we uitgewerkt, voorzien van visuals en die zijn terug te vinden op de webstie cbr.nl/rijbewijstips. De vijf struggles met de meeste impact zijn vervolgens gebruikt in de campagne-uitingen.

Rijbewijs Struggles

Maar hoe bereik je een jonge doelgroep? Daar weten wij wel raad mee. Jongerenmarketing is een tak van sport waar wij al ruim 10 jaar ervaring mee hebben.
Door kwalitatieve, authentieke video- en fotografische portretten in te zetten, zorgen we voor herkenning en identificatie bij de doelgroep. En al zeggen we het zelf; wij zijn ontzettend tevreden met het eindresultaat.
Door meerdere variaties van de content te ontwikkelen, kunnen we experimenteren en optimaliseren. Want meten is weten! En daarnaast is testen een belangrijk onderdeel van de werkwijze van Partout. Waarom? Door te testen, komen we er achter met welke uitingen we de best haalbare CTR-precentages kunnen genereren. En we gaan natuurlijk voor het optimale resultaat!

Kanaalkeuzes

Er wordt geadverteerd met de verschillende campagne-uitingen via FacebookInstagram en YouTube. Dit zijn kanalen die de jongeren in onze doelgroep gebruiken en daarom kunnen we ze het beste daar bereiken. Dankzij onze zoekmachine optimalisaties (SEO) krijgt de CBR-pagina Rijbewijstips veel organisch verkeer. De organische posities ondersteunen we waar relevant is met Google Ads (SEA) om optimaal resultaat te bereiken in Google.

Dashboard, performance & effectmeting

Voor elke campagne wordt er een meetplan opgesteld. Via trackingpixels zien we precies of een gebruiker interactie heeft met de rijschoolzoeker of een rijbewijstip via de ads. We weten dan ook in welke fase van de klantreis iemand zich bevindt en tonen de juiste content met hulp van retargeting.Daarnaast hebben we Google Datastudio dashboards ingericht zodat CBR realtime inzicht heeft in de voortgang en prestaties van de campagnes.

Resultaat

Uit eerdere effectmetingen zien we dat de doelgroep daadwerkelijk positief beïnvloed wordt in het keuzeproces van een rijschool, naar aanleiding van het zien van de campagne. KPI’s zijn gehaald, zoals het optimaliseren van kanaalinzet en voorlichting voor Rijbewijs B. Op naar meer succesvolle resultaten!

Case informatie

Opdrachtgever

CBR

Bekijk de andere case van Partout digital native agency