Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Frontoffice portal voor recycling printer­cartridges

Recoll
08 november 2021
Maakindustrie
Cloud, Digitale Transformatie, Portals
Nog steeds komen er ieder jaar honderden miljoenen lege inkjet- en tonercartridges op de vuilnisbelt terecht. Een groot deel daarvan is echter prima geschikt voor hergebruik. Recyclingspecialist Recoll ziet internationale groeikansen en had daarvoor behoefte aan een nieuw platform dat beter aansluit bij de huidige bedrijfsprocessen en schaalbaar is. PAQT ontwikkelde een Minimum Viable Product en verzorgde de migratie van het oude naar het nieuwe platform. Het nieuwe frontoffice portal bevordert recycling van printercartridges in 20+ Europese landen.

Dit toekomstbestendige platform geeft ons de kans om de komende jaren internationaal flink op te schalen. PAQT begrijpt ons bedrijf, onze processen en onze markt en levert snel. Het is een dynamische club met leuke, jonge medewerkers, waar we ook op langere termijn graag mee blijven samenwerken!

Bas Pardoel, Managing Director bij Recoll

Gericht op groei

Recoll wil de komende jaren flink groeien binnen Europa. Enerzijds door nieuwe whitelabel merken toe te voegen. Anderzijds door het productaanbod te verbreden door andere materialen op dezelfde wijze in te zamelen en te recyclen, mogelijkerwijs producten als printers en telefoons. Het voormalige platform paste niet meer goed bij de processen en was bovendien onvoldoende schaalbaar om de toekomstplannen te realiseren.

Minimum Viable Product

Er is besloten om te beginnen met een MVP en dit stapsgewijs uit te breiden. Dit nieuwe platform, zowel backend als frontend, is gekoppeld met de eigen SAP-systemen en met de software van drie transporteurs. Retailers, die zorgen voor de inname van cartridges, de backoffice, de transporteurs en de productieafdeling werken via het platform samen. Verder is de B2B webshop geïntegreerd en is een spaarsysteem opgezet.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe portaal integreert de werkzaamheden van alle betrokken partijen wat niet alleen een stimulans is voor de groei van Recoll maar uiteraard ook goed nieuws is voor het milieu. Hoe meer producten gerecycled worden, hoe kleiner de onnodige hoeveelheid afval.

Het Frontoffice portal bevordert recycling in de Benelux, Duitsland, UK, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Scandinavië. Er zijn afspraken over de inname van cartridges gemaakt met diverse winkelketens waaronder Bruna, Primera, SuperU, Ryman en Isolda.

Case informatie

PAQT.com

Australiëlaan 11

3526AB Utrecht

care@paqt.com

Opdrachtgever

Recoll

Bekijk de andere case van PAQT.com