Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Fetch car sharing – Best-in-market autodeelplatform

Fetch (inmiddels verkocht aan GreenMobility)
14 november 2022
Mobiliteit
Apps, Connected devices, Digitale Transformatie
Met Fetch car sharing kan je in Amsterdam één van de honderd deelauto’s huren; direct via de Fetch app.

Op basis van eerdere ervaringen met onze klant Fetch hebben we een geheel nieuw autodeel-platform gelanceerd. Met een frisse uitstraling, een nieuwe vloot en technische optimalisaties is Fetch klaar voor de toekomst.

In de app van Fetch car sharing kunnen klanten zich binnen een paar minuten registreren en in 10 seconden een auto huren door automatische rijbewijscontrole en keyless car-entry. Daar bovenop is de vormgeving van de app geheel in lijn met het nieuwe merk Fetch.

Fetch wilde graag de mogelijkheid hebben om in meerdere steden en met verschillende types voertuigen hun dienstverlening aan te bieden.  Hierdoor kan Fetch de komende jaren doorgroeien tot een landelijk concept.

Het nieuwe systeem heeft best-in-market bescherming tegen identiteitsdiefstal met behulp van iDIN en omdat klanten vaak hun automatische incasso storneerden hebben we een betalen via creditcard toegevoegd. Het nieuwe platform heeft ook specifieke functies voor zakelijke gebruikers zodat ze een aparte factuur kunnen krijgen om te declareren.

Op basis van het bestaande logo van Fetch, hebben we een volledig nieuwe vormgeving ontwikkeld die hierbij past. Alle kleuren, knoppen, titels en illustraties zijn handgemaakt en maatwerk voor Fetch. We hebben veel aandacht besteed aan de gebruikservaring. Deze moest duidelijk zijn voor zowel zakelijke gebruikers als gezinnen die een weekendje weg gaan.

Case informatie

Bekijk de andere case van Sping