Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Eenvoudiger bestellen in de e-commerce omgeving van Babboe

Babboe
10 november 2021
FMCG
Branding, Ecommerce, Online marketing

Het doel van de webshop

Babboe vroeg aan Redkiwi om de customer journey binnen de shop slimmer in te richten zodat elke (potentiële) klant eenvoudiger kan bestellen op elk device, dus ook mobielvriendelijk was een vereiste, met als doel het aantal transacties en de orderwaarde verder omhoog te krijgen.

Daarnaast wilde Babboe de processen verder digitaliseren om alle handmatige handelingen te elimineren. Dit door de systemen centraal te stellen. ERP, PIM en E-commerce moeten hiervoor perfect op elkaar zijn afgestemd, omdat een bakfiets een zeer veelzijdig product is.

Redkiwi heeft samen met Babboe de e-commerce omgeving ‘vanaf scratch’ opgebouwd en het volledige bestelproces opnieuw uitgedacht. Waar de gebruiker voorheen op een categorie pagina kwam met alle modellen én varianten van de bakfietsen, zijn we nu gaan sturen vanuit de verschillende bakfiets modellen. Na het bepalen van het model kan er via de configurator een variant worden gekozen met eventuele extra accessoires en de gewenste service kan worden afgenomen alvorens de geoptimaliseerde check-out te doorlopen. Is de klant al in het bezit van een bakfiets en wil hij/zij simpelweg accessoires, onderdelen of onderhoud kopen, dan is ook daar de benodigde ingang voor gerealiseerd.

Het resultaat

Het resultaat is een compleet nieuwe Magento e-commerce omgeving, direct uitgerold in vijf landen. De omgeving is volledig geïntegreerd met Afas ERP, PIM Akeneo, Spotler, Feedback Company & Trusted Shops.

De webshop bevat een flexibele configurator die het voor eindgebruikers eenvoudig maakt de Babboe bakfiets volledig naar wens te bestellen. Ook de mogelijkheid om een zakelijke aankoop te doen of een bakfiets te leasen is toegevoegd.

De resultaten liegen er niet om.

  • Flinke groei in e-commerce omzet en het aantal transacties
  • Een groei van 28% in de gemiddelde bestelwaarde!
  • +/- 20% meer tijdswinst weten te realiseren door handmatige processen te automatiseren.

“Met een mooie mix tussen branding en conversie doelstellingen, hebben we een technisch goede e-commerce omgeving neergezet die klaar is voor de toekomst”, aldus Sander Kuiper, Teamlead E-commerce bij Babboe.

Het e-commerce platform van Babboe is klaar voor de toekomst. Er worden meer landen toegevoegd aan de multistore en op basis van data en A/B testen gaan we het platform verder doorontwikkelen en optimaliseren. De webshop van Babboe wordt hét platform met alle informatie en inspiratie voor iedere bakfiets liefhebber.

Case informatie

Redkiwi

Dunantstraat 8

3024BC Rotterdam

0102819633

info@redkiwi.nl

Opdrachtgever

Babboe

Bekijk de andere case van Redkiwi