Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Een slimme digitale oplossing

Hong Kong International Airport
08 november 2022
Travel
Apps, Design
Een geïntegreerde reisplanner, die een directe aansluiting maakt met het coach en ferry systeem van Hong Kong. Hiermee zorgt de app voor een ultieme reiservaring voor de ruim 71,5 miljoen reizigers die jaarlijks via Hong Kong International Airport.

De beste luchthaven van de wereld

Hong Kong International Airport (HKIA) behoort tot de top 15 van drukste luchthavens van de wereld en zijn nummer 1 vrachtluchthaven. Dat HKIA tot de beste luchthavens ter wereld behoort wordt wel duidelijk als je de lijst met awards bekijkt die zij jaarlijks winnen. Zo hebben zij de gouden award voor best global cargo airport in ontvangst mogen nemen, zijn ze uitgeroepen tot Airport operator of the year 2019 en worden ze de afgelopen jaren aaneensluitend bekroond tot het beste vliegveld van China.

Betere ervaringen door digitalisering

De ambitie van HKIA is om met behulp van digitalisering de passagiers ervaring te verbeteren. Met behulp van ons Digital Airport Platform (DAP)* hebben we een slimme digitale oplossing gemaakt die reizen via HKIA stimuleert. HKIA wil namelijk alle reizigers te allen tijde op de hoogte houden met de meest actuele informatie en de hoogste kwaliteit op gebied van service kunnen bieden.

Grote hoeveelheid features

De nieuwe ‘HKG My Flight‘ app voor iOS en Android onderscheidt zich door de grote hoeveelheid features, die een digitale verbinding leggen tussen de enorme verscheidenheid aan faciliteiten die de luchthaven te bieden heeft. De functionaliteiten lopen uiteen van vluchtinformatie tot food en product ordering bij de winkels en restaurants en van parking reservation tot wayfinding via augmented reality. Een chatbot stroomlijnt de klantenservice. Een unicum is de geïntegreerde reisplanner, die een directe aansluiting maakt met het coach en ferry systeem van Hong Kong. Hiermee zorgt de app voor een ultieme reiservaring voor de ruim 71,5 miljoen reizigers die jaarlijks via HKIA reizen.

Waarom Hong Kong voor Move heeft gekozen

Hong Kong International Airport was op zoek naar een partner die al ervaring had met grote internationale luchthavens. Verder waren zij voornamelijk geïnteresseerd in de flexibiliteit die het DAP biedt. Het DAP hebben wij al eerder bij vijf andere vliegvelden met succes hebben geïmplementeerd, waaronder Schiphol, Dubai Airports en Dallas Fort Worth International Airport. Onze ruime ervaring met luchthavens en de uitgebreide mogelijkheden van het DAP hebben er samen voor gezorgd dat HKIA heeft gekozen om de samenwerking met Move aan te gaan.

Samenwerking in Azië

Wij zijn super trots op deze samenwerking en we vinden het fantastisch dat we onze expertise en kennis op dit gebied ook mogen inzetten voor Hong Kong International Airport. En hoewel we goed bekend zijn met grote internationale luchthavens was de Aziatische markt nog een nieuwe wereld voor ons. Voor onze medewerkers is het leuk om de internationale ervaring die ze al opgedaan hebben in Dubai en de USA nu te kunnen uitbreiden met ervaring in Azië.

Case informatie

Move

Moermanskkade 313

1013 BC Amsterdam

info@moveagency.com

Bekijk de andere case van Move