Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Een nieuwe Shopify webshop voor juwelen

Wiezewasjes
09 februari 2022
Retail
Design, Ecommerce, Website

Uitdaging

“Onze huidige webwinkel voldoet niet meer aan de terechte hoge eisen die onze klanten stellen aan ons bedrijf”

Wiezewasjes verkoopt prachtige sieraden en edelstenen waar je de rest van je leven mee kan doen. Naast een fysieke winkel in Den Haag, een shop-in-shop in Utrecht en verschillende verkooppunten in de rest van Nederland, timmert Wiezewasjes keihard aan de weg met haar webwinkel. Veel verkoop gaat tegenwoordig namelijk via het online commerce kanaal. Met een assortiment van meer dan 2400 producten verwerken zij vele duizenden bestellingen per maand!

Het ondernemerschap van Wiezewasjes heeft de laatste jaren voor een enorme groei gezorgd. De eerste generatie webshop was toe aan vervanging. De uitstraling van het merk en de sfeer sloten niet meer aan bij de uitstraling van de oude Shopify webshop. Daarnaast werden er ook hogere eisen gesteld aan de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van het webportaal. Tijd voor een nieuwe webwinkel dus. Op dat moment kwam Harborn in beeld als specialist.

Een belangrijke eis voor de nieuwe webwinkel was dat de samenhang tussen de verschillende productfamilies helder moest worden gepresenteerd. Juist dit zorgt ervoor dat consumenten nu prachtige sets van sieraden en edelstenen kunnen combineren.

Een nieuwe Shopify plus webwinkel met focus op personalisatie en vindbaarheid van producten.

Shopify configuratie

Op basis van een nieuw en fris ontwerp – in lijn met de kenmerkende huisstijl van Wiezewasjes – is een eerste setup gedaan van het Shopify framework. We hebben geprobeerd om met een nieuw Shopify template in combinatie met apps zoveel mogelijk wensen op te vangen. Gelukkig zijn we ook niet te beroerd om een mooi stukje code op maat te schrijven. Dat hebben we voor specifieke onderdelen dan ook gedaan. Een mooie combinatie van bewezen technologie en customization.

Integratie met Squeezely

Wie is de klant, welke events hebben plaatsgevonden, in welke klantfase zit iemand? De velden zijn volledig te customizen door een slimme integratie met software leverancier Squeezely, zodat je direct – en alleen – ziet wat je wilt zien. Het klantprofiel combineert CRM-data met iemands gedrag op de website. Alles netjes op één centrale plek, hoe fijn is dat! Het 360 graden klantprofiel van Squeezely maakt het makkelijk en doeltreffend. Dit stelt ons in staat om op de homepage en productpagina’s producten te tonen die door jou als bezoeker eerder zijn bekeken. Ook kunnen we op basis van sterrenbeeld, zoekgedrag en aankoopgeschiedenis de producten etaleren die het beste matchen bij een individuele klant. Een hogere conversie was hierbij nooit het doel op zich, juist het extra informeren van de bezoeker is voor Wiezewasjes erg belangrijk.

Resultaat

We hebben als digital team een waanzinnige prestatie neergezet in samenwerking met Wiezewasjes. Het resultaat is prachtig. Een waanzinnig mooie webwinkel die helemaal up to date is en past bij een snelgroeiend bedrijf als Wiezewasjes. De webshop werkt snel en intuïtief en past ook in de uitstraling van het bedrijf.

Wellicht nog indrukwekkender is de achterkant met slimme integraties van Shopify plus, apps en de software van Squeezely. Allemaal toepassingen die niet ten koste zijn gegaan van de gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen nu alle producten en productvarianten op een intuïtieve manier gevonden worden en kunnen ook Engelstalige bezoekers de juiste producten vinden op de webshop. Verder worden klanten geïnspireerd met producten die passen bij hun persoonlijke profiel.

Het allerbelangrijkste resultaat is dat we inmiddels weten dat klanten er ook heel blij van worden. De reacties uit de gebruikerstest en via de klantenservice van Wiezewasjes zijn positief en dat zal zorgen voor een gezonde en duurzame relatie van Wiezewasjes met al haar fans.

Als Harborn hebben we met veel plezier gewerkt aan deze webwinkel. Mocht je nou ook eens van gedachten willen wisselen met onze experts of heb je vragen over je eigen Shopify webwinkel? We helpen je graag! Neem dus gerust eens contact met ons op.

Case informatie

Harborn

Westblaak, 39

3012 KD Rotterdam

0104365050

robert@harborn.com

Opdrachtgever

Wiezewasjes

Bekijk de andere case van Harborn