Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Een groepenkast op maat met de product configurator

Attema
22 februari 2022
Maakindustrie
Digitale Transformatie, Website

De klant en de uitdaging

ATTEMA is een innovatieve ontwikkelaar en producent van oplossingen voor de bouw- en installatiesector. Begin 2022, in combinatie met de introductie van een nieuw type groepenkasten die inspeelt op de veranderende energiebehoefte van woningen en kantoren, wil ATTEMA het voor monteurs makkelijker maken om zelf een groepenkast samen te stellen en te bestellen. Samen met Orange Juice is daarom gewerkt aan een geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke product configurator.

De resultaten

Met deze slimme en gebruikersvriendelijke product configurator zien monteurs alle opties en kunnen ze direct het resultaat zien. Met deze toepassing wordt er een efficiëntieslag gemaakt voor zowel de installateur als voor het productieproces van ATTEMA: van Engineer to Order naar Configure to Order. Door ondersteuning en gemak te bieden, ontstaat er meer binding met de installateur. Hierdoor kan de installateur een opdracht eerder plaatsen en komt er meer ruimte voor het plannen, produceren en leveren.

Product configurator voor groepenkasten

“De uitdaging in de ontwikkeling van de configurator is het eenvoudig maken van een complex en technisch product in combinatie met het productieproces en de veiligheidsstandaarden van ATTEMA”, vertelt Marius (Javascript developer bij Orange Juice). “Het development team van Orange Juice heeft zich verdiept in de technische specificaties en daarbij gelet op de gebruikersvriendelijkheid voor de installateurs.” Ondanks het complexe product heeft Orange Juice het online bestelproces eenvoudig en intuïtief kunnen houden. Zelfs een klant die geen technische kennis heeft kan een groepenkast ontwerpen met de configurator.

Intensieve samenwerking voor synergie

Omdat het om een complex en technisch eindproduct gaat, was een intensieve samenwerking met ATTEMA van groot belang. Vooraf hebben we in een uitgebreid projectplan alle specificaties en gewenste koppelingen in kaart gebracht, inclusief de aansluiting op de order- en productieprocessen van ATTEMA. Vooraf en gedurende het project is het team van ATTEMA regelmatig bij Orange Juice op kantoor geweest om de vorderingen door te spreken en hebben wij in werksessies bij ATTEMA veel kennis opgedaan over de producten, doelgroepen en markt. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een maatwerk e-commerce oplossing met product configurator. Nu de applicatie live staat blijven we verbeteringen doorvoeren om de configurator te optimaliseren. We ondersteunen het team van Attema bij online marketingwerkzaamheden, waaronder data analyse en conversie optimalisatie. Met een data gedreven aanpak kunnen we de configurator optimaal door ontwikkelen.

Case informatie

Orange Juice

Tivolilaan, 205

6824 BV Arnhem

0638245391

info@orange-juice.nl

Opdrachtgever

Attema

Bekijk de andere case van Orange Juice