Een digitaal platform voor de ultieme reiservaring

Eurail
17 november 2021
Travel
Apps, Cloud, Digitale Transformatie
Grenzeloos reizen per trein binnen Europa: het kan met een Eurail of Interrail Pass. Met een enkele treinpas kunnen reizigers van alle leeftijden naar hartenlust treinen door maar liefst 31 Europese landen. Eurail kwam naar ons toe met een duidelijke wens: de reiservaring van hun klanten verbeteren met een digitaal platform, en het aanbieden van eTicketing aan hun doelgroep. ‘Create connections that leave lasting impressions’ was hierbij de doelstelling.

Oplossing

de nieuwe Rail Planner-app

Om de reiservaring te verbeteren, hebben we in samenwerking met Eurail en Greenberry de nieuwe Rail Planner-app ontwikkeld. Waar de oude app met name bedoeld was om vertrektijden te tonen, staat bij de nieuwe app het inspireren én creëren van herinneringen centraal.

Gedurende de Design & Discovery fase legden we prototypes en beta-versies van de Rail Planner app voor aan Eurailers en Interrailers. Hun feedback gebruikten we vervolgens om de app te verbeteren, zodat we het digitaal platform volledig kunnen laten aansluiten op de wensen van gebruikers.

De app moet reizigers ontzorgen, zowel voor, tijdens al na de reis. Daarom zijn alle functionaliteiten ook offline beschikbaar. Daarbij kan Eurail zelf gemakkelijk reisinformatie toevoegen om ook reizigers in andere landen te bedienen. Middels pushberichten ontvangen reizigers relevante service- en marketingberichten, zoals updates van de app, kortingsacties én actuele reisinformatie.

 

Resultaat

Een nieuwe, onmisbare reisgenoot

De nieuwe Rail Planner app is een onmisbare reisgenoot geworden. Sinds de lancering van de app is deze al ruim 550.000 keer gedownload en tijdens het hoogseizoen waren er dagelijks gemiddeld meer dan 4.000 reizigers actief op het platform. Daarbij blijkt uit onze enquêtes dat 70 procent van de pashouders de app gebruikt.

Een digitaal platform bleek dé succesformule voor Eurail. Datzelfde jaar overtroffen zij al hun doelstellingen, zonder dat hier enig marketingbudget voor nodig was.

Wat Elastique voor Eurail deed

THINK

Eurail wilde een platform dat meer deed dan alleen kaartjes verkopen. In een Design & Discovery van drie maanden bedachten we samen drie highlights: Letting It Stick, Best Trip Ever en Stress Reliever. Die drie vormden het uitgangspunt voor het platform.

DESIGN

Om het ideale product te kunnen ontwikkelen, spraken we met gebruikers, voerden we validatietesten uit en interviewden we mensen in de trein. Zo kwamen we tot een product dat Eurail gebruikers verder brengt. In de app worden gebruikers middels enquêtes nu ook nog om hun mening gevraagd om het product nog verder te verbeteren.

THINK

Bij Eurail lag de uitdaging in de complexiteit van de systemen. Elastique ontwierp de platform architectuur waarop alle toolings en externe systemen samenkwamen in een applicatie. Alle informatie moest zo goed mogelijk kunnen landen bij de gebruiker en bovendien offline beschikbaar zijn.

MAKE

Om alle functionaliteiten te kunnen bieden, lieten we de backend van het platform volledig in AWS draaien en maakten we onder andere gebruik van Lamda, Cognito, DynamoDB, RDS, AppSync, EC2 en Elastic Beanstalk. De native applicaties zijn geschreven in Kotlin (Android) en Swift (iOS). Verder is er een “offline” spoorboekje geïmplementeerd waarmee treinreizen door heel Europa ingepland kunnen worden.

Case informatie

Opdrachtgever

Eurail

Bekijk de andere case van Elastique