Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

E-business platform op Dynamics en HubSpot

Gastronomixs
11 januari 2022
Overig
Design, Digitale Transformatie, Website
Gastronomixs.com is een digitaal platform voor professionele chefs. Als gebruiker krijg je toegang tot een enorme bibliotheek aan ingrediënten, componenten en inspiratie waarmee je de gasten van je restaurant steeds weer verrassende creaties kunt voorschotelen

Gastronomixs wil nationaal en internationaal groeien. Om die groei in te zetten realiseerden we samen met Gastronomixs een compleet nieuw platform en automatiseerden we de processen in hun backoffice. Klaar om te versnellen!

Redesign en nieuwe brand identity

Om te komen tot een nog betere UX, zijn we in de data gedoken. Kwantitatieve data (wat vertellen de statistieken ons) en kwalitatieve data vanuit UX research en interviews met gebruikers. Dat heeft geleid tot een gemoderniseerde visuele brand identity en een design van het platform dat nog beter beantwoordt aan de jobs to be done van oriënterende chefs en gebruikers. Zo is de zoekfunctie verbeterd en fungeert deze nu als spil van de website. Daarnaast is het samenvoegen van componenten in collecties geoptimaliseerd, zodat chefs nog meer vrijheid hebben om orde aan te brengen in hun inspiratie.

Geen omkijken naar de backoffice

Samen met ons zusterbedrijf Hoppinger Business Solutions hebben we meteen ook de gehele backoffice IT van Gastronomixs naar een hoger niveau gebracht. Vanuit een headless platformarchitectuur hebben we de verschillende soorten data ondergebracht in de systemen waar die specifieke data thuishoort: content in een CMS, marketing automation en accountbeheer in HubSpot, en de financiële administratie in Microsoft Dynamics 365 Business Central. Met behulp van Microsoft Power Apps is bovenop SharePoint een advanced CMS gecreëerd om de complexe content overzichtelijk te kunnen beheren. Al die tools worden ingezet als cloudbased SaaS-oplossingen. Via een integratielaag wordt de data vervolgens uitgeserveerd naar het platform. Dankzij de automatisering van backofficeprocessen kunnen de medewerkers van Gastronomixs zich focussen op het bedenken van nieuwe bouwstenen en de dienstverlening aan hun gebruikers. En dat is waar het om draait!

Datagedreven groeien

Met het vernieuwde e-business platform van Gastronomixs is de eerste stap gezet richting verdere, internationale groei. Gebruikersdata en data uit de backofficesystemen stellen de data-analisten van Gastronomixs in staat om steeds weer te kunnen inspelen op hoe de vraag van hun gebruikers zich ontwikkelt, met oog voor regionale en culinaire verschillen van landen waar Gastronomixs actief is. Wij zien ernaar uit om samen met Gastronomixs de volgende ambitieuze stappen op de roadmap waar te maken!

Case informatie

Hoppinger

Lloydstraat 138

3024EA Rotterdam

info@hoppinger.com

Opdrachtgever

Gastronomixs

Bekijk de andere case van Hoppinger