Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Blockbusters zetten KLM op de kaart

KLM
11 november 2022
Travel
Branding, Campaigning, Website
Het zal je niet ontgaan zijn. Bijna elk groot bedrijf in Nederland zoekt IT’ers. Deze ‘war on talent’ heeft geleid tot zo’n 20 – 30 openstaande vacatures voor elke IT’er op zoek naar een nieuwe baan. Dat zie je terug in een overkill aan IT-arbeidsmarktcommunicatie, waarin overal min of meer hetzelfde wordt beloofd: iets met uitdagend werk, diverse teams en een dynamische werkomgeving.

En zoals met elke boodschap die je te vaak hoort, verandert het vanzelf in ruis. Tijd voor een nieuw geluid. Een opvallende campagne die KLM op de kaart zou zetten als IT-werkgever. Om dit doel te behalen, combineerden we onderzoek, strategie en creatie. Daaruit zijn drie initiatieven voortgekomen.

We ontwikkelden we een onderscheidende IT-campagne, die het submerk KLM Tech & Data en haar projecten op unieke manier aan het licht brengt. Het werk van KLM Tech & Data is namelijk zo complex en uitdagend, dat lijkt soms recht uit een film te komen. Zo was een op blockbusters-gebaseerde campagne geboren.

Klinkt als filmmateriaal

Zandstormen in Dubai, een staking in Frankrijk of het transporteren van een T-Rex. Bij KLM zijn uitzonderlijke gebeurtenissen aan de orde van de dag. Als IT-expert moet je dan ook bestand zijn tegen elk scenario. Zelfs wanneer het recht uit het film lijkt te komen. Daarom is in deze campagne alles fictief, behalve één ding. De IT-projecten bij KLM.

We schreven twee scenario’s die zich vertaalden naar twee filmtrailers (gemaakt door Woodwork Amsterdam), de hero pieces van onze campagne. Deze laten zien dat de IT-oplossingen bij KLM – zelfs in een fictieve wereld – staan als een huis. Met deze trailers bleven we bewust dichtbij de natuurlijke interesses van onze doelgroep: blockbusterfilms in een stijl geïnspireerd op o.a. Netflix’ animatieserie Love, Death & Robots.

Case informatie

Kaliber

Zeedijk 19

3513 DA Utrecht

hallo@kaliber.net

Opdrachtgever

KLM

Bekijk de andere case van Kaliber