Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

BAGTAG: Dé duurzame innovatie binnen de luchtvaart

BAGTAG
17 augustus 2022
Mobiliteit
Apps, Design, Digitale Transformatie

Altijd snel je bagage inchecken

Als app ontwikkelaar ontwikkelen wij het liefst apps die het leven van gebruikers beter of effectiever maken. Daarom zijn wij ook erg trots op de ontwikkeling voor opdrachtgever BAGTAG.

BAGTAG is namelijk de ultieme reisgenoot voor de frequente vlieger. Met het elektronische bagage label kunnen gebruikers wanneer en waar dan ook bagage gemakkelijk online inchecken met een smartphone. Geen ouderwetse papieren bagagelabels meer. De BAGTAG app biedt de nieuwe standaard voor gemak en comfort bij vliegreizen.

Nieuwe generatie vliegen

Bluetooth technologie

De BAGTAG app maakt gebruik van BLE (Bluetooth Low Energy) technologie. Alleen de backend kan data encrypten voor een BAGTAG.

Centrale besturing

De BAGTAG app helpt de luchtvaartindustrie te verduurzamen. De app helpt zo’n 58 rondjes om de aarde aan elkaar geplakte bagagelabels te besparen.

Encrypted data

Het bijwerken van het apparaat (de BAGTAG label) gebeurd via Bluetooth en is gekoppeld aan de ingelogde gebruiker. Hierdoor kan alleen de gebruiker de BAGTAG bijwerken. De backend zorgt ervoor dat de data encrypted is voor de specifieke BAGTAG.

Integratie airline apps

Het BAGTAG app wordt geïntegreerd in de app van airlines. Dit wordt gedaan in combinatie met onze whitelabeling techniek. Op deze manier gaat de gebruiker nooit de omgeving uit van de airline.

Een app design geschikt voor elke luchthaven

Het zorgvuldig doordachte UX en UI ontwerp maakt de BAGTAG app gemakkelijk in te richten voor meerdere airliners. Met het ontwerp is rekening gehouden met de implementatie voor meerdere aanbieders van vliegreizen. Hierdoor kan BAGTAG gemakkelijk gebruikt worden op grote schaal en door meerdere aanbieders.

Op dit moment hebben vijf vliegtuigmaatschappijen een samenwerking met het BAGTAG label: KLM, Lufthansa, Swiss, Austrian en China Southern. Met meerdere airlines vinden momenteel gesprekken plaats en hebben we ontwerpen van klaarliggen. Denk hierbij aan: Aegeanair, Spirit, Aer Lingus, AVA-AIR en Sri Lankan Airlines.

Case informatie

Coffee IT

Vliegend Hertlaan 15

3526 KT Utrecht

0307371093

Giger@coffeeit.nl

Opdrachtgever

BAGTAG

Bekijk de andere case van Coffee IT