Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

AutoTrack, betrouwbare app voor de autozoeker

AutoTrack
29 april 2022
Overig
Apps, Ecommerce
“Het beste Nederlandse auto-aanbod in je handpalm!” zegt AutoTrack zelf over de nieuwe app in de App Store. Gebruikers kunnen met behulp van praktische filters zoals prijs, bouwjaar en kilometerstand zoeken naar een auto. Maar als autozoeker kun je ook filteren op wat past bij jouw gezinssituatie, welke mate van comfort voor jouw een eis is of de hoeveelheid ruimte die jij in de kofferbak nodig hebt.

Daarnaast houdt de app goed rekening met de gemiddelde zoekduur van de autozoeker. Een auto koop je niet over één nacht ijs, maar kan zelfs een aantal maanden duren. Zoekopdracht voortzetten zonder filters te verliezen is daarom ook een praktische meegenomen feature in deze app.

De hele case vind je  op enrise.com/autotrack

Eerste AutoTrack app release binnen 6 maanden

De appspecialisten van team Artisans zijn na het goedgekeurde Proof of Concept gestart met het ontwikkelen van een MVP. Voor dit MVP lag de focus op; oriënteren, filteren en selecteren voor de eindgebruiker. Eenvoudig contact opnemen met de dealer was voor het MVP een essentieel onderdeel. Conversie naar de dealer is namelijk het verdienmodel achter deze app. Omdat gebruikers niet over één nacht ijs gaan, is de flow daarnaast voorzien van de mogelijkheid om auto’s te bewaren in je profiel.

 

Deze eerste versie van de app is in minder dan zes maanden tijd ontwikkeld. Volgens een Kanban-proces zijn we meteen van start gegaan met de meest complexe overzichtspagina binnen de app. Die waar alle informatie van een auto samenkomt. Dit scherm is afhankelijk van meerdere externe systemen. Door hiermee te starten hebben we meteen de grootste risico’s op onverwachte complexiteit in kaart gebracht. Daardoor konden we met steeds meer zekerheid en zonder verrassingen sturen richting een snelle eerste releasedatum.

Case informatie

Enrise

Euroweg 20

3825 HD Amersfoort

088-5553300

welcome@enrise.com

Opdrachtgever

AutoTrack

Bekijk de andere case van Enrise