Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

Als merk meetbaar top-of-mind worden

Smart Letselschade
19 april 2022
Finance
Branding, Digitale Transformatie, Online marketing
Smart Letselschade is hét letselschadebureau dat in 2014 is ontstaan als familiebedrijf. Inmiddels is Smart Letselschade uitgegroeid tot een kantoor met verschillende expertises en werkzaam in heel Nederland. De ondersteuning van Smart Letselschade gaat verder dan alleen een financiële vergoeding. Op basis van een persoonlijke aanpak staat elke letselschadezaak de cliënt centraal.

DOEL

Een landelijk bekend merk zijn op het gebied van letselschade. Dat is de gedefinieerde ‘stip op de horizon’. Het ultieme doel waar zowel iedereen bij Smart Letselschade- als wij vanuit bureau gezamenlijk voor strijden. In Marketingtaal gaat dit om top-of-mind worden. De vraag is: welke type mensen zijn dan relevant om aan je te binden? En, hoe meet je in hoeverre je merk top-of-mind is? Wij ontwikkelden allereerst een sterk merkfundament.

De verwachting van Smart Letselschade richting ons als bureau hierin is vooral de weerspiegeling van hen als afzender van het merk realiseren. Dit gaat om de persoonlijke aanpak van wat hen uniek maakt in de branche en hoge mate van expertise in het vak. Dat hebben we o.a. gedaan met een authentieke doorvertaling in een website, visuele branding en een effectieve marketingstrategie. Door relevante content vanuit diverse invalshoeken, zorgen we dat het merk onderscheidend blijft in de branche. Altijd gevalideerd vanuit data.

 

RESULTAAT

Deze aanpak en intensieve werkzaamheden heeft na 12 maanden geleid tot 49% meer Branded Search verkeer en 25% meer lead formulieren. Deze resultaten hebben we kunnen bereiken door continu te optimaliseren op basis van relevante gebruikersdata. Dit gaat zowel over de beleving op de website, als de manier waarop de doelgroep reageert op social media advertenties. Tools als Google Analytics, Semrush en Hotjar helpen hierbij om key-learnings uit gedrag te ventileren tot concrete optimalisaties.

De strijd om top-of-mind te zijn wordt steeds heviger. Zeker omdat er steeds meer manieren ontstaan waarop communicatie vanuit een merk geconsumeerd kan worden. Top-of-mind worden gaat niet over een merk herkennen, maar direct vanuit een herinnering kunnen benoemen. Om deze mijlpaal te behalen hebben we ingezet op een lange termijn aanpak waarbij relevantie en onderscheidend blijven essentieel zijn.

Hierbij schaken we letterlijk op twee borden tegelijk: merk en performance. Alle marketingactiviteiten vanuit Smart Letselschade dienen bij te dragen aan die ‘stip op de horizon’. Vanuit diverse Touchpoints in de journey overtuigen we de doelgroep eerst vanuit merk op betrouwbaarheid en autoriteit, om daarna op performance iemand te laten converteren.

 

OVERIGE INFORMATIE

‘Hulp bij letselschade’ is een ongrijpbaar en complex onderwerp. De ene persoon zal er wellicht nog nooit behoefte aan gehad hebben, waarbij het voor een ander zijn/haar leven voor altijd veranderd kan hebben. Een feit blijft dat top-of-mind worden gaat om de herinnering van Smart Letselschade op het moment dat iemand er wél behoefte aan heeft.

Continu in beeld blijven vanuit eigen kracht bij de doelgroep en de juiste zoekvolumes opvangen is hierin van belang, om zo op lange termijn succes te blijven behalen en nummer #1 letselschade partij in Nederland te zijn.

 

Case informatie

Loyals

Industrieweg 15

3641RK Mijdrecht

hallo@loyals.com

Opdrachtgever

Smart Letselschade

Bekijk de andere case van Loyals