Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

BAUHAUS – 4 miljoen vertoningen, 25% uniek

BAUHAUS
09 februari 2023
Retail
Online marketing
Online ambitie BAUHAUS Nederland

‘Voor de opening van onze nieuwste vestiging in Den Hoorn wilden we meer naamsbekendheid in de regio, met Webleads vonden we de juiste mix van kanalen voor online impact en zichtbaarheid.’

Oplossing

Om in de regio Den Hoorn veel zichtbaarheid te verkrijgen en écht impact te maken, hebben we gekozen om op een selectie van unieke interactieve banners op aansprekende (nieuws)sites in te zetten, ondersteund met social inzet. We hebben ons gefocust op bekende en grotere websites, zoals die van het AD, Nu.nl, De Volkskrant, Marktplaats en Funda. De verschillende banners zijn getoond in dezelfde fase, naar dezelfde doelgroep, maar de mix zorgt ervoor dat we de boodschap zo krachtig mogelijk hebben overgebracht. Skins (die werden geserveerd aan de boven- en zijkant van de content, om veel ruimte te hebben om het verhaal te vertellen), Native ads (geheel in de look-and-feel van de website, om een click-out te genereren naar de landingspagina) en Rectangle banners (om de kracht van herhaling te stimuleren).

Resultaat

In totaal zorgden de verschillende soorten banners voor bijna 4 miljoen aan vertoningen, waarvan ongeveer 25% uniek. Mensen zagen de banners gemiddeld meer dan 4 keer, wat de kracht van herhaling ten goede kwam. Ook andere cijfers, zoals de viewability en de gemiddelde CTR van de banners, kwamen uit aan de bovenkant van de gemiddelde benchmark. Mooie resultaten, aangezien de banners voornamelijk op premium domeinen werden getoond.

 

Quote van de klant

“Webleads is betrouwbaar, transparant en spot-on. Hun strategie en inzet van middelen was de basis voor een succesvolle campagne voor meer lokale merkbekendheid.”

Case informatie

Webleads

Wesselseweg 164

3774RM Kootwijkerbroek

0342219200

info@webleads.nl

Opdrachtgever

BAUHAUS

Bekijk de andere case van Webleads