Dutch Digital Agencies_Retargeting Website_Adoptimize

11 Essentiële AI-tools voor digitale bureaus

05 september 2023

Of het nu gaat om het verbeteren van de productiviteit, het opstellen van een pitchdeck of het optimalisere van designs, voor alles is er wel een AI-tool. Maar wat zijn nu de tools die ieder digitaal bureau zou moeten kennen om te begrijpen waar AI vandaag de dag precies toe in staat is? We vroegen DDA-leden voor inspiratie. Resultaat: 11 tools die ieder digitaal bureau verder helpen.

ChatGPT
ChatGPT, de AI-chatbot van OpenAI, kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst, al is het maar omdat het het afgelopen jaar de AI-revolutie op gang bracht en sindsdien het grote publiek in de ban houdt. Gebruikers zetten ChatGPT in voor diverse toepassingen, zoals het maken van trainingschema’s, het bedenken van bedtimestories voor kinderen en zelfs het schrijven van scripts voor televisieshows. Voor bureaus is het een ideale tool om snelle teksten en ideeën te genereren.
Voor meer informatie, bezoek de website: https://chat.openai.com

Midjourney
Midjourney is een voorbeeld van generatieve AI die natuurlijke taal omzet in hoogwaardige afbeeldingen. Het gebruik van Midjourney vereist geen speciale hardware of software, aangezien het volledig werkt via de Discord chat app. Het enige nadeel is dat je voor het genereren van afbeeldingen wel moet betalen. Dit in tegenstelling tot veel concurrenten, die doorgaans ten minste een paar gratis beeldgeneraties aanbieden.
Bezoek de website: https://www.midjourney.com

Bing
Bing, de zoekmachine van Microsoft, is een krachtige tool die digitale bureaus helpt bij het verbeteren van hun SEO-inspanningen en het verkrijgen van waardevolle zoek inzichten. Bing biedt AI-gestuurde functies zoals visueel zoeken, automatische vertalingen en semantisch zoeken, waarmee een breed scala aan mogelijkheden wordt geboden. Hoewel het basisgebruik van Bing gratis is, kunnen er kosten verbonden zijn aan advertentiecampagnes waarmee bureaus hun bereik verder kunnen vergroten.
Bezoek de website: https://www.bing.com

DALL-E
DALL-E is een generatief AI-model ontwikkeld door OpenAI dat afbeeldingen en kunst kan genereren op basis van een tekstopdracht. Met andere woorden, je kunt een zin schrijven die precies beschrijft wat je wilt zien, en DALL-E maakt die afbeelding binnen enkele seconden. DALL-E werd voor het eerst uitgebracht in januari 2021 en heeft sindsdien een aanzienlijke upgrade gekregen in zijn tweede versie, DALL-E 2. Het is sindsdien een van de populairste AI-kunstgeneratoren.
Website: https://openai.com/dall-e-2

Magician AI
Magician AI is een Figma-plugin en ontwerpassistent die machine learning gebruikt om design suggesties te genereren en je workflow te verbeteren. Magician AI analyseert je design voorkeuren en leert ervan met behulp van een geavanceerd machine learning-algoritme. Het identificeert patronen identificeren en legt verbanden op basis van je eerdere ontwerpbeslissingen. Op basis hiervan genereert het design suggesties die passen bij jouw voorkeuren en stijl. Hoe vaker je Magician AI gebruikt, hoe beter het wordt in het voorspellen van je ontwerpbeslissingen en het geven van nauwkeurige suggesties.
Website: https://magician.design

IconifyAI
Met IconifyAI genereer je als digitale bureau snel kwalitatieve app-iconen. Door gebruik te maken van AI-algoritmen optimaliseert IconifyAI de vereiste afmetingen en formaten voor verschillende platforms en apparaten. Daarnaast biedt het aanpasbare opties zoals kleurenpaletten en stijlen, waardoor ontwerpers hun creaties kunnen personaliseren. Zelfs mensen zonder uitgebreide ontwerpervaring kunnen deze tool gemakkelijk gebruiken dankzij de intuïtieve interface van IconifyAI.
Website: https://www.iconifyai.com

AskNotion
Met AskNotion creëer je makkelijk interactieve en geautomatiseerde chatervaringen op basis van je eigen Notion-documenten. Dankzij Natural Language Processing (NLP) en Machine Learning (ML) begrijpt AskNotion vragen van gebruikers en genereert het relevante antwoorden. AskNotion kan ook worden geïntegreerd in verschillende platforms. Zo kun je snelle en effectieve ondersteuning bieden aan gebruikers en klanten, terwijl ze gebruikmaken van bestaande informatie in Notion.
Voor meer informatie, bezoek ook de website: https://asknotion.app/

Chatbase
Met Chatbase maak je eenvoudig een chatbot die wordt aangestuurd door ChatGPT en die past bij de persoonlijkheid van je merk. Door de basisprompt te bewerken, pas je makkeijk de sfeer van je chatbot aan aan specifieke projecten of campagnes. Dat betekent dat je bot kan reageren op een casual, humoristische toon of antwoorden onder een bepaald aantal woorden kan houden. Chatbase maakt het ook gemakkelijk om je chatbot offline te trainen door bestanden zoals Word-documenten, PDF’s en andere tekstbestanden te uploaden. Je kunt gewone tekst gebruiken om je chatbot te trainen door informatie te kopiëren en plakken uit niet-downloadbare bronnen zoals e-mails en tekstberichten. Bovendien kan je chatbot je website doorzoeken naar antwoorden wanneer hij reageert op verschillende ondersteuningsvragen.
Bezoek ook de website: https://www.chatbase.co

Photoshop Generative Fill
Photoshop Generative Fill is een functie binnen Adobe Photoshop die AI gebruikt om het proces van het retoucheren en aanpassen van afbeeldingen te vereenvoudigen. Met Photoshop Generative Fill worden ontbrekende delen van een afbeelding automatisch gereconstrueerd op basis van de context. Deze functie bespaart tijd en moeite, terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.
Website: https://helpx.adobe.com/photoshop/using/generative-fill.html

Runway
Runway is een uitgebreide AI-tool waarmee digitale bureaus verschillende videobewerkingen kunnen uitvoeren met behulp van AI. Met functies zoals beeldstabilisatie, objectverwijdering, kleurcorrectie en verbetering van visuele effecten biedt Runway een breed scala aan mogelijkheden om de kwaliteit van video’s te verbeteren en het bewerkingsproces te versnellen. De intuïtieve gebruikersinterface van Runway biedt gebruikers bovendien gemakkelijk toegang tot de verschillende AI-aangedreven bewerkingsfuncties.
Bezoek de website: https://runwayml.com

StyleDrop
StyleDrop is een opkomende AI-tool die binnenkort beschikbaar zal zijn. Het platform genereert illustraties op basis van de stijl van een geüploade afbeelding. Met StyleDrop creëer je snel en efficiënt consistente visuele elementen. Bezoek de website van StyleDrop voor updates over de release en prijsinformatie, aangezien deze momenteel nog niet beschikbaar zijn. https://styledrop.github.io/